2025-02-28
Destinații alternative în Europa de Est unde, cu siguranță, vei evita aglomerația
Am scris de mai multe ori despre noua tendință turistică prin care călătorii aleg alternative la destinațiile supraaglomerate, care sunt similare în multe privințe, dar mult mai puțin vizitate. Una dintre marile câștigătoare ale acestei tendințe este Europa Centrală și de Sud-Est. Îți prezentăm câteva dintre „destinațiile mai puțin cunoscute” din această zonă.
Numărul celor care își aleg destinațiile în funcție de mulțimile de turiști pe care se așteaptă să le atragă este în continuă creștere. În timp ce Barcelona sau Veneția sunt extrem de aglomerate aproape în fiecare zi a anului, Santorini este o poveste diferită: insula grecească este plină de turiști care sosesc cu navele de croazieră în timpul zilei, dar este aproape complet pustie seara.
În schimb, din ce în ce mai mulți oameni caută destinații mai puțin populare, mai ales în Europa Centrală și de Sud-Est și în Scandinavia – în special generațiile tinere, care consideră că nu trebuie neapărat să vadă obiectivele turistice celebre pentru a avea o vacanță bună, ci mai degrabă doresc să viziteze „ceva nou, ceva diferit”.

Unul dintre marii câștigători ai acestui fenomen pare să fie Albania, pe care mulți o consideră o alternativă excelentă la destinațiile grecești mai aglomerate. Plajele imaculate, lanțurile muntoase spectaculoase și lacurile turcoaz ale țării balcanice o fac un loc minunat pentru vacanță. Euronews, de exemplu, numește Vlora o opțiune deosebit de bună. Orașul din centrul rivierei albaneze are tot ce îți trebuie pentru o vacanță mediteraneană: plaje cu nisip, baruri pe plajă, fructe de mare delicioase, parcuri naționale în apropiere și prețuri foarte rezonabile.

În ultimul deceniu, datorită succesului serialului „Urzeala Tronurilor”, Dubrovnik din Croația a devenit o destinație unde turiștii sunt o constantă în sezonul de vârf. Pe de altă parte, porțiunea muntenegreană a Mării Adriatice este mult mai puțin frecventată, deși cele mai populare destinații sunt, desigur, mai aglomerate decât orașele mai puțin cunoscute. Kotor poate fi o alegere ideală dacă ești în căutarea unei experiențe ce combină atât urbanul, cât și natura: fortificațiile medievale ale orașului, muzeul interesant, apropierea de Parcul Național Lovćen și plajele din Golful Kotori oferă un cadru la fel de bun ca orașul port croat.

Pentru mulți călători, orașul de pe malul râului Bruges este primul oraș medieval care le vine în minte. Deseori numit „Veneția Nordului”, orașul belgian, la fel ca locurile deja menționate, a devenit recent prea popular și poate fi înlocuit cu ușurință de frumosul oraș Český Krumlov din Republica Cehă. Străzile pietruite și clădirile istorice ale acestui sit din patrimoniul mondial UNESCO se adaugă atmosferei de basm a râului Vltava, a castelului Krumlov și a lanțurilor muntoase din jur.

Berăriile din München și patrimoniul arhitectural de neegalat atrag, de asemenea, mulți călători, dar dacă ești în căutarea unei alternative mai puțin aglomerate, Wrocław din Polonia merită cu siguranță adăugat pe lista de opțiuni. Piața principală pitorească a capitalei istorice a Sileziei rivalizează cu farmecul Munchenului, dar viața de noapte vibrantă a orașului și cultura dinamică a pub-urilor sunt un pariu câștigător pentru iubitorii de bere. Wrocław găzduiește și cea mai veche fabrică de bere din Polonia. Aici vei plăti pentru o băutură cu mult mai puțin decât pentru una cumpărată la Oktoberfest, din München.
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!