Un oraș dintr-o țară vecină a fost votat „cea mai frumoasă și puțin cunoscută destinație din lume” Un oraș dintr-o țară vecină a fost votat „cea mai frumoasă și puțin cunoscută destinație din lume”
EGER
Foto: Shutterstock

2024-10-12

  • Drive
  • Destinații
  • Un oraș dintr-o țară vecină a fost votat „cea mai frumoasă și puțin cunoscută destinație din lume”

Un oraș dintr-o țară vecină a fost votat „cea mai frumoasă și puțin cunoscută destinație din lume”

Architectural Digest, prestigioasa revistă de călătorii și arhitectură, a întocmit o listă a orașelor mai puțin cunoscute, dar fascinante din lume, cu scopul de a prezenta destinațiile mai puțin populare, scutite de mulțimea de turiști. Lista include o serie de destinații europene, iar orașul maghiar Eger, bogat atât în istorie, cât și în cultură, a ieșit pe primul loc. Iată primele cinci dintre cele 13 orașe de pe listă.

Eger, ungaria
Image
Foto: Unsplash

Situat în nordul Ungariei, Eger este un oraș plin de viață, care a fost sediu episcopal încă din Evul Mediu. Cele mai faimoase repere ale orașului sunt, fără îndoială, castelul medieval și clădirile baroce, care au o istorie bogată. Apogeul său a venit după sfârșitul ocupației turcești, în secolul al XVIII-lea, când a fost numit adesea „Roma maghiară”. O rețea de 90 de kilometri de tuneluri subterane a supraviețuit până în zilele noastre, servind atât ca pivnițe de vin, cât și ca adăposturi pentru localnici, în timpul raidurilor turcești.

Goslar, Germania
Image
Foto: Shutterstock

Casele acestui orășel din Munții Harz din Alsacia au fost ridicate între secolele al XIII-lea și al XVI-lea. Clădirile medievale acoperite cu ardezie și construite cu cadre din lemn oferă vizitatorilor o priveliște unică. Fondat în 922, orașul a fost unul dintre sediile preferate ale împăraților germano-romani (cunoscut oficial sub numele de Goslar Alte Kaiserstadt sau Vechiul Oraș Imperial Goslar), iar în secolul al XI-lea, Henric al II-lea l-a făcut sediul imperiului său. În apropiere de Goslar se află mina de argint și plumb Rammelsberg, care a fost exploatată din epoca romană până în 1988. Dar orășelul este relativ puțin vizitat, turiștii preferând în continuare capitala Berlin, aflată la trei ore distanță.

Deià, Spania
Image
Foto: Shutterstock

Ascuns în Mallorca, cea mai mare dintre Insulele Baleare, Deià este mică localitate eclipsată de viața de noapte vibrantă, bucătăria gourmet și plajele uimitoare ale orașelor mari. Acest sat din nord-vestul insulei Mallorca este deosebit de atractiv pentru casele sale unice, din piatră calcaroasă și priveliștile pitorești. Vedetele de la Hollywood își petrec vacanțele aici adesea, deoarece satul liniștit și pașnic este puțin populat, chiar și în timpul sezonului estival.

Lijiang, China
Image
Foto: Shutterstock

Situat în provincia Yunnan, bucurându-se de unele dintre cele mai frumoase peisaje naturale din Asia, multe dintre clădirile orașului vechi Lijiang datează din secolul al XIII-lea – și nu este o coincidență că a fost înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Orașul, care are urme ale diferitelor culturi și stiluri arhitecturale, este interesant prin faptul că, spre deosebire de majoritatea celorlalte orașe chineze cu un trecut istoric semnificativ, nu are un zid fortificat.

Procida, Italia
Image
Foto: Shutterstock

Situată pe coasta Golfului Napoli, Procida a fost aleasă Capitala Culturală a Italiei în 2022 – însă, majoritatea turiștilor preferă în continuare să viziteze insulele Capri și Ischia din regiune. Străzile pietruite și casele colorate au un aer de basm, dar nu uitați să vizitați satul fortificat Terra Murata, al cărui cel mai înalt punct oferă o panoramă uimitoare a insulelor din golf.

lista completă
  • 1. Eger (Ungaria)
  • 2. Goslar (Germania)
  • 3. Deià (Spania)
  • 4. Lijiang (China)
  • 5. Procida (Italia)
  • 6. Schiedam (Țările de Jos)
  • 7. Symi (Grecia)
  • 8. Ghardaïa (Algeria)
  • 9. Nagano (Japonia)
  • 10. Ashland ( SUA)
  • 11. Orvieto (Italia)
  • 12. Cajamarca (Peru)
  • 13. Swakopmund (Namibia)

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!