2024-02-04
Insula pitorească din Australia care poate fi vizitată doar de 400 de turiști simultan
Potrivit unor cercetători, insula Lord Howe s-a format în urma unei erupții vulcanice în Oceanul Pacific, în urmă cu aproximativ șapte milioane de ani. Interesant este faptul că a fost descoperită întâmplător în 1788, de o navă de război britanică care se îndrepta spre Insula Norfolk, al cărei căpitan i-a dat numele primului lord al Amiralității de atunci, Richard Howe.
Foto: Instagram
În prezent, populația insulei este mai puțin de 400 de locuitori, dintre care majoritatea trăiesc în nord. În zona sudică, acoperită în principal de păduri, se află cel mai înalt punct de pe insulă, Gower Hill, de 875 de metri, care este un loc excelent pentru drumeții.
De-a lungul coastei de vest se află cel mai sudic recif de corali de pe Pământ, care găzduiește o faună extrem de bogată, inclusiv broaște țestoase, balene și pești tropicali colorați. Ecosistemul unic al insulei găzduiește aproximativ 200 de specii de păsări, inclusiv specii endemice, cum ar fi pasărea de baltă Lord Howe (Gallirallus sylvestris), una dintre cele mai rare păsări din lume.
Foto: Instagram
Insula Lord Howe face parte din patrimoniul natural național al Australiei din 2007, dar a fost aprobată de UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial încă din 1982. Limita de 400 de persoane pentru vizitatori a fost instituită, de asemenea, pentru a proteja fauna unică.
Insula vulcanică are o climă plăcută pe tot parcursul anului (20-30 de grade Celsius) și este vizitată în principal de turiști pentru experiențe în natură, cum ar fi scufundări, caiac-canoe, ciclism și, bineînțeles, înot.
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!