Japonia introduce un plafon de vizitatori la Muntele Fuji pentru a combate poluarea Japonia introduce un plafon de vizitatori la Muntele Fuji pentru a combate poluarea
Foto: Shutterstock

2024-01-25

  • Drive
  • Destinații
  • Japonia introduce un plafon de vizitatori la Muntele Fuji pentru a combate poluarea

Japonia introduce un plafon de vizitatori la Muntele Fuji pentru a combate poluarea

Traseul Yoshida este cel mai popular, datorită accesului ușor din Tokyo și a numărului mare de cabane montane de pe traseu, care oferă cazare și masă. Guvernul prefecturii japoneze Yamanashi, care supraveghează activitățile de drumeție în situl din Patrimoniul Mondial UNESCO, a considerat necesară introducerea taxei de trecere pentru a proteja mediul înconjurător.

Foto: Shutterstock

De asemenea, acesta implementează o limită zilnică a numărului de persoane cărora li se permite să urce pe munte prin traseul Yoshida pentru a decongestiona traficul. Numărul de excursioniști va fi limitat la 4.000 pe zi începând cu 1 iulie anul acesta, care marchează începutul sezonului de vară de 70 de zile de ascensiuni. De asemenea, alpiniștilor le va fi interzis să înceapă ascensiunea între orele 16.00 și 2.00 dimineața. Traseul Yoshida a înregistrat anul trecut un "număr fără precedent" de alpiniști, potrivit guvernului japonez, și se pregătește pentru un aflux similar în acest an. În 2023, un total de 221.322 de alpiniști au urcat pe Muntele Fuji, iar peste jumătate dintre aceștia au ales să folosească traseul Yoshida.

Foto: Shutterstock

Creșterea numărului de vizitatori a dus la o mare acumulare de deșeuri aruncate de-a lungul traseului, precum și la ambuteiaje soldate cu accidente și răniri. Există îngrijorări și cu privire la drumeții neexperimentați care încearcă să parcurgă traseul și se află în dificultate în apropierea vârfului, unde există mai puține facilități. Oficialii nu au dezvăluit încă valoarea taxei, dar spun că suma va fi anunțată până în februarie. Planurile sunt de a instala o poartă la intrarea pe traseul Yoshida, unde va fi colectată taxa de trecere. Autoritățile spun că încasările vor fi folosite pentru a construi adăposturi de-a lungul traseului, pentru a fi folosite în cazul unei erupții vulcanice și pentru a întreține traseul de drumeție. Din 2014, alpiniștii care urcă pe munte prin oricare dintre potecile sale au fost încurajați să plătească voluntar 1.000 ¥ (6,20 euro) de persoană pentru conservarea sitului.

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!