Zonele de schi abia cunoscute din Europa, cu multă zăpadă și puțini turiști Zonele de schi abia cunoscute din Europa, cu multă zăpadă și puțini turiști
Foto: Shutterstock

2025-01-21

  • Drive
  • Destinații
  • Zonele de schi abia cunoscute din Europa, cu multă zăpadă și puțini turiști

Zonele de schi abia cunoscute din Europa, cu multă zăpadă și puțini turiști

Când te gândești la turismul de masă, îți vin în minte cele mai populare orașe europene și stațiunile de pe plajă, dar există aglomerație și în cunoscutele locații de schi ale continentului. Cu toate acestea, la fel ca orașele mici și satele ce oferă o alternativă excelentă la zonele ticsite de turiști, există o mulțime de stațiuni de schi pe care puțini le-au descoperit.

Arabba Marmolada (Italia)

Italia nu este o destinație atractivă doar vara, pentru plajele sale încântătoare și orașele istorice. Iarna, Dolomiții oferă condiții perfecte de schi. La 3343 de metri, Arabba Marmolada este vizitată în principal de italieni, însă stratul gros de zăpadă și priveliștile panoramice uimitoare o fac destinația de schi ideală pentru toată lumea. De asemenea, aici se află unele dintre cele mai dificile terenuri de schi din Europa, ceea ce o face locul perfect pentru cei care caută o provocare mai serioasă.

Sierra Nevada (Spania)

Ca și Italia, Spania este în primul rând o destinație de vară, deși zeci de mii de persoane schiază în fiecare an pe pantele lanțului muntos Sierra Nevada din Andaluzia. Cea mai sudică stațiune de schi din Europa este extrem de sigură pe zăpadă și are vârfuri de peste 3.000 de metri înălțime. Rețeaua de peste 100 de kilometri de pârtii oferă o gamă largă de opțiuni atât pentru începători, cât și pentru schiorii experimentați.

Boroveț (Bulgaria)

Situată la 70 de kilometri vest de Sofia, în Bulgaria, stațiunea Boroveț nu este doar foarte puțin cunoscută, ci și una dintre cele mai ieftine din Europa, spre deosebire de Elveția. Aici nu există vârfuri de 3.000 m de cucerit, dar pârtiile de 1.200 - 1.300 m din Munții Rila îți vor pune mușchii la încercare. Zona acoperită de pini este perfectă pentru drumeții și petreceri astfel încât chiar și cei care preferă să renunțe la schiuri sau snowboarding nu vor rămâne fără program.

Andermatt (Elveția)

Deși stațiunile de schi elvețiene sunt printre cele mai scumpe destinații, Andermatt, care apare în filmul James Bond „Goldfinger”, este o alternativă mult mai relaxată la locurile populare și aglomerate precum Zermatt sau St. Moritz. Satul alpin din cantonul Uri nu este mai aglomerat iarna decât în restul anului, iar cei 120 de kilometri de pârtii de schi din zonă oferă o mare varietate de opțiuni pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Geilo (Norvegia)

Norvegia este o destinație de schi absolut spectaculoasă datorită fiordurilor și lanțurilor sale muntoase, iar Geilo, aflat la aceeași latitudine cu Bergen, promite o super experiență. Schiorii sunt așteptați de un total de 34 de kilometri de pârtii pe ambele părți ale văii, la o altitudine de 1.200 de metri deasupra nivelului mării, iar pentru familiile cu copii există școli de schi și pârtii pentru cei mici. Iar ca bonus suplimentar, în această perioadă a anului vei avea o șansă bună să vezi aurora boreală.

Riksgränsen (Suedia)

Dacă vrei să explorezi Scandinavia, Riksgränsen, la granița dintre Suedia și Norvegia, merită luată în considerare. Una dintre cele mai nordice stațiuni de schi din Suedia și din Europa (situată dincolo de paralela 68), nu este cel mai ușor de accesat, dar călătoria obositoare este recompensată de natura aproape neatinsă. Fondată în timpul construcției căii ferate din 1900, localitatea a devenit aproape un oraș fantomă în secolul al XX-lea. Însă, datorită dezvoltării ulterioare, grupuri de schiori suedezi și norvegieni frecventează acum ghețarii și pădurile de aici.

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!