Trei sate europene în care se îmbină natura și istoria Trei sate europene în care se îmbină natura și istoria
Foto: Pixabay

2024-01-08

Trei sate europene în care se îmbină natura și istoria

Din ce în ce mai mulți oameni aleg să evite orașele și stațiunile aglomerate ale turismului de masă și optează pentru orașe și sate mai mici. Astfel de localități sunt, de asemenea, în centrul atenției în cadrul recentului premiu Best Tourism Villages, instituit de Organizația Mondială a Turismului a ONU.

​MORCOTE, Elveția

Situat în cel mai sudic canton al Elveției, Ticino, pe malul sudic al lacului Lugano, acest sat de doar 734 de locuitori este unul dintre preferatele drumeților. Lanțurile montane verzi oferă cadrul perfect pentru drumeții și alpinism, iar grădinile botanice și parcurile sunt, de asemenea, ideale pentru a petrece timp în aer liber. Dintre monumentele istorice, Biserica Santa Maria del Sasso și Castelul Morcote sunt cele mai importante, dar zona este, de asemenea, un loc important pentru siturile paleontologice.

Foto: Shutterstock

Slunj, Croația

Foto: Shutterstock

Croația nu este o destinație populară doar pentru coasta Adriaticii și insulele sale, deoarece există și o mulțime de atracții de văzut în interiorul țării. O astfel de zonă este regiunea lacului Plitvice, la nord de care se află localitatea Slunj, cu o populație de puțin sub 4.400 de locuitori. Pe lângă ruinele unui castel medieval și ale unui arsenal din secolul al XIX-lea, în zonă există nu mai puțin de 23 de cascade fabuloase și chiar mai multe mori de apă tradiționale, mai ales în Rastoke, aflat la periferia nordică a localității. O altă particularitate a regiunii este că are cel mai mare număr de pisici din Croația.

VĂLENI, Republica MOLDOVA

Foto: Instagram

Separat de România doar de râul Prut, acest mic sat din colțul de sud-vest al Republicii Moldova, de-a lungul râului, se concentrează din ce în ce mai mult pe revigorarea tradițiilor sale culturale. Vizitatorii fac cunoștință cu obiceiurile regiunii, care a fost influențată de slavi, români și turci, prin intermediul evenimentelor și festivalurilor etnografice și de muzică populară. Degustarea de vinuri este o parte de neratat a unei vacanțe aici, în timp ce restaurantele oferă o degustare a bucătăriei locale influențată de gastronomia românească, poloneză și ucraineană.

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!