Ce să faci în Zürich? 5 experiențe de neratat în cel mai mare oraș elvețian Ce să faci în Zürich? 5 experiențe de neratat în cel mai mare oraș elvețian
Foto: Unsplash

2025-02-02

  • Drive
  • Destinații
  • Ce să faci în Zürich? 5 experiențe de neratat în cel mai mare oraș elvețian

Ce să faci în Zürich? 5 experiențe de neratat în cel mai mare oraș elvețian

Cel mai mare oraș elvețian, unde viața culturală vibrează constant, mâncarea este excelentă, iar arhitectura... uluitoare. Zürich dispune de un sistem de transport public excelent, dar orașul este atât de minunat încât chiar și plimbările pe străzile sale deluroase sunt o adevărată plăcere. Dar ce să faci mai exact în acest oraș splendid? Îți spunem!

Orașul vechi
Image
Foto: Unsplash

Dacă există ceva de neratat în Zürich, atunci, în mod clar, acesta este orașul vechi, care ne așteaptă cu străzi pietruite, clădiri cu fațade colorate și turnuri ce datează din secolul al XIII-lea. Mai mult ca sigur vom întâlni și câte o piscină sau o fântână străveche, iar cafenelele și restaurantele de modă veche ne transportă înapoi în timp.

Ciclism în jurul lacului
Image
Foto: Pixabay

O plimbare cu bicicleta pe malul Lacului Zürich este o modalitate excelentă de a descoperi orașul, vilele sale de lux și Alpii Glarus, iar la final ne putem relaxa în băile termale. Traseul, format din două etape, acoperă un total de 51,5 kilometri.

Muzeul Lindt
Image
Foto: Discover Zürich

Nu trebuie să fim pasionați de ciocolată ca să fim impresionați de Muzeul Lindt și de fabrica sa. Cel mai mare muzeu de acest gen din lume s-a deschis în 2020. Atracția principală a complexului de 65.000 de metri pătrați este o spectaculoasă fântână de ciocolată, înaltă de peste 9 metri, din care curg 1.500 de litri de ciocolată lichidă.

Piața de vechituri
Image
Foto: Unsplash

Există ceva mai distractiv decât să cauți comori într-o piață de vechituri? Această piață, șerpuind de-a lungul unei piețe situate chiar lângă locul de unde pornesc bărcile pe lac, este deschisă în fiecare sâmbătă, între mai și octombrie, de la 7:00 la 17:00.

Pavilionul Corbusier
Image
Foto: Discover Zürich

În 1960, Heidi Weber – designer de interior, patron de artă și proprietar al unei galerii elvețiene – l-a rugat pe Le Corbusier să proiecteze un muzeu la Zürich, pe care l-a finanțat din fonduri proprii. Timp de 50 de ani, Weber a condus muzeul deschis în 1967 și a finanțat întreținerea acestuia, precum și expozițiile.

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!