4 rețete delicioase pentru un grătar pe cinste cu prietenii tăi 4 rețete delicioase pentru un grătar pe cinste cu prietenii tăi
Foto: Shutterstock

2024-07-28

  • Drive
  • Gastronomie
  • 4 rețete delicioase pentru un grătar pe cinste cu prietenii tăi

4 rețete delicioase pentru un grătar pe cinste cu prietenii tăi

Atmosfera efervescentă a unui grătar în aer liber sau discuțiile la un pahar de vin fac parte din povestea serilor călduroase de vară. Să ieșiți la iarbă verde, pentru a găti bunătăți la grătar, iar noi vă ajutăm cu câteva rețete sofisticate și foarte gustoase.

Vițel cu unt condimentat și sparanghel

INGREDIENTE:

  • 800 g scăricică de vițel
  • 1 kg sparanghel verde
  • 50 g brânză cu mucegai
  • 100 g unt
  • 1 buc lămâie bio
  • 1 legătură tarhon proaspăt
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare, piper

Usturoiul pisat se mixează în ulei de măsline împreună cu coaja rasă de la o lămâie și piper proaspăt măcinat, apoi se freacă bine cu el feliile de carne, câteva ore înainte de a le prăji. Se amestecă untul la temperatura camerei împreună cu brânza cu mucegai și tarhonul mărunțit. Se îndepărtează porțiunea lemnoasă de la sparanghel. Se lasă sparanghelul să fiarbă 5-6 minute în apă cu suc de lămâie și sare. Carnea lăsată la temperatura camerei se sărează și se prăjește pe grătar. După ce e gata, se acoperă cu un capac și se lasă 5 minute să se odihnească. Se servește cu unt condimentat și sparanghel.

Calamari umpluți

INGREDIENTE

  • 6 buc calamari curățați
  • 400 g brânză feta
  • 150 g roșii uscate
  • 300 g roșii proaspete
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml ulei de măsline
  • 4 cuișoare
  • 1 linguriță oregano
  • sare, piper boabe
  • lămâie (pentru servit)

 

Cuișoarele se zdrobesc împreună cu câteva boabe de piper într-un mojar, după care se amestecă cu vinul alb și uleiul de măsline. Calamarii se lasă la macerat pentru o noapte în acest amestec. Roșiile proaspete se decojesc și se îndepărtează semințele, după care se taie bucățele. Se amestecă cu roșiile uscate, oregano și cubulețele de feta. Se umplu calamarii cu acest amestec, folosind scobitori pentru a-i închide. Înainte de a-i prăji se sărează ușor, apoi se prăjesc pe grătar, întorcându-i pe toate părțile.

Image
Foto: Shutterstock
Pui cu miere și sos de unt

INGREDIENTE

  • 700 g piept de pui
  • 2 fire de ceapă verde
  • 100 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 3 căței de usturoi
  • 1 legătură cimbrișor proaspăt
  • 1 linguriță chilli măcinat
  • 2 linguri miere
  • sare, piper

Se prepară un sos din ulei de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie, usturoi pisat, cimbrișor tocat mărunt, miere și chilli, în care se marinează o noapte întreagă carnea de pui feliată. Ceapa verde se prăjește în foarte puțin unt încins, apoi se toarnă vinul și se fierbe câteva minute. Restul de unt se adaugă treptat, amestecând mereu. Puiul se sărează și se pune la prăjit pe grătar, cca 5-7 minute.

Plăcintă cu spanac și feta

INGREDIENTE

  • 500 g aluat de foaie de plăcintă
  • 300 g brânză feta
  • 300 g spanac proaspăt
  • 1 ou
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • nucșoară
  • sare

Usturoiul pisat se prăjește într-o tigaie încinsă, cu puțin ulei. Se adaugă spanacul, nucșoara și sarea. Foaia de plăcintă se întinde într-o grosime de cca 2 mm, apoi se taie în patru. Pe o parte a foii se pune spanacul și feta. Marginile foilor se ung cu ou bătut, apoi se împăturește plăcinta. Când este pregătit jarul, se pune o placă metalică peste grătar și se așază plăcintele pe placă, apoi se închide capacul grătarului. Se întorc din când în când – ar trebui să fie gata în aproximativ 10 minute. Acest fel poate fi preparat și la cuptor, dacă nu avem grătar cu cărbuni.

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!