2022-07-01
Turul stelelor în Europa – restaurante din ghidul Michelin
Probabil cel mai faimos (și, din păcate, cel mai scump) restaurant din lume pentru mâncăruri vegetariene. Bucătarul-șef Alain Passard și-a păstrat cele trei stele Michelin timp de două decenii, iar Arpège se află în mod constant printre cele mai bune 50 de restaurante din lume. Se lucrează doar cu ingrediente de sezon, cu rezultate de cea mai înaltă calitate.
Paris, Rue de Varenne 84. – Franța
Foto: Arpége
Conform mai multor liste internaționale prestigioase, restaurantul lui René Redzepi este cel mai bun din lume. El este unul dintre inițiatorii trendului nordic cuisine, care se bazează pe ingrediente locale și de sezon, și prin care Scandinavia dictează în prezent trendul gastronomic actual. În 2020 restaurantul a fost extins cu o secțiune de burgeri.
Copenhaga, Refshalevej 96. – Danemarca
Fotó: Facebook
Mulți oameni iau drumul spre Slovenia special pentru extraordinarul restaurant al Anei Roš, care a primit pentru prima dată o stea în 2020. Principalul merit al bucătarului este că folosește ingrediente locale, de preferință din raza de 10-15 kilometri al restaurantului situat într-un cadru pitoresc.
Kobarid, Staro selo 1. – Slovenia
Foto: Facebook
Pubul din Londra duce la noi culmi experiența de a ne așeza undeva doar pentru o bere. Pe baza designului interior, s-ar putea crede că suntem într-un pub obișnuit, dar ouăle lor scoțiene și budinca neagră merită o stea conform ghidului.
Londra, Walham Grove SW6 1QP – Regatul Unit
Foto: Instagram
În Budapesta există mai multe restaurante cu stele Michelin, dar Salt se distinge și între ele. Chéful Szilárd Tóth și echipa lui servesc propria lor pâine și unt ca fel principal (la un nivel care anul trecut i-a ridicat printre cei cu stele), dar în meniul lor de degustare oferă și multe preparate cunoscute din bucătăria maghiară – regândite în stil fine dining.
Budapesta, Királyi Pál u. 4. – Ungaria
Foto: Facebook
Restaurantul lui Javier Olleros a primit anut trecut a doua stea. Locația de pe malul oceanului, aflat la o oră de Santiago de Compostela evidențiază sustenabilitatea și sezonalitatea, iar specialitatea lor este că fac asta, printre altele, cu legume cultivate chiar de ei.
Pontevedra, O Grove, lugar Reboredo 73. – Spania
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!