​Număr record vizitatori la expoziţia „Grădina Luminilor” din Bucureşti ​Număr record vizitatori la expoziţia „Grădina Luminilor” din Bucureşti
Foto: Facebook

2024-01-19

  • Drive
  • Intern
  • ​Număr record vizitatori la expoziţia „Grădina Luminilor” din Bucureşti

​Număr record vizitatori la expoziţia „Grădina Luminilor” din Bucureşti

Foto: Facebook

Expoziţia Garden of Lights este organizată sub forma unui traseu cu un singur sens de mers, intrarea şi ieşirea se fac prin locuri diferite pentru a se evita aglomerarea căilor de acces şi a aleilor. Pe parcurs vizitatorii pot admira peste 30 de instalaţii luminoase şi se întâlnesc cu scene tematice şi personaje din lumea magică Alice în Ţara Minunilor. Numărul de puncte de lumină LED este de peste un milion iar printre atracţiile principale se numără tunelul luminat de 200 de metri, locul de joacă creat pentru copii şi spectacolele multimedia de lumini şi sunet.

Foto: Facebook

"Grădina Luminilor" a fost adusă în România de compania Wonderful Lighting.

Compania cu sediul în Polonia, este prezentă pe piaţă din anul 2020 şi a organizat prima expoziţie de lumini în Cracovia, în parcul Stanislaw Lem Garden of Experiments, expoziţie care a atras un număr record de vizitatori. Anul acesta s-au adăugat încă 4 oraşe din Europa centrală şi de est: Riga, Budapesta, Belgrad şi Bucureşti. Expoziţiile Garden of Lights au ca temă cele mai populare basme: Pinocchio, Peter Pan, Lampa lui Alladin sau Albă ca Zăpada.

Foto: Facebook

Cu o istorie vie care începe în 1860, Grădina Botanică "Dimitrie Brândză" a Universităţii din Bucureşti este un mediu al interacţiunii active şi un spaţiu de cunoaştere şi cercetare de profil. Are o întindere de peste 18 hectare și adăposteşte peste 4.000 de specii de plante din diverse zone geografice şi climatice şi numeroase plante rare şi include 10 sectoare exterioare, organizate tematic, o amplă şi variată seră de expoziţie, vechea seră şi un fascinant muzeu botanic. Muzeul Botanic a fost adăugat Grădinii Botanice în 1882 de către celebrul botanist Dimitrie Brândză. Muzeul este structurat în 22 de săli, dedicate istoriei Grădinii Botanice, plantelor medicinale, curiozităţilor din lumea plantelor, unor colecţii speciale etc.

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!