2024-06-30
Top 5 saline din România de vizitat
Pentru cei în căutare de aventură și terapie, salinele reprezintă o destinație fascinantă, oferind nu doar o experiență unică, dar și beneficii terapeutice impresionante. Printre numeroasele saline din țară, câteva se remarcă prin frumusețea lor și efectele lor terapeutice. Iată o listă cu cele mai atractive 5 saline din România, fiecare oferind o experiență unică.
Deținând recorduri europene, această salină este cea mai mare din Europa, cu un volum impresionant de sare excavat. Cu un aer extrem de pur și lipsit de poluare sau radiații, Slănic Prahova este destinația perfectă pentru cei în căutare de terapie și relaxare. Cu facilități precum pistă de carting și baze de tratament, această salină oferă o experiență completă.
Programul începe la ora 10 și ultima intrare este la ora 16:30. Prețul de intrare pentru adulți este de 45 de lei, iar copiii vor plăti doar 30 de lei pe zi.
Una dintre cele mai cunoscute și vizitate saline din România, Salina Turda impresionează prin aspectul modern și facilitățile oferite. Cu un lac subteran navigabil, o roată panoramică și restaurante, această salină atrage mii de turiști în fiecare an. Sarea pură și aerul curat adaugă o valoare terapeutică întregii experiențe.
Programul salinei este în intervalul de vizitare 09:00-19:00 și ultima intrare la ora 18:00. Prețul de intrare pentru adulți este de 50 de lei, iar copiii vor plăti doar 30 de lei pe zi.
Foto: Shutterstock
Una dintre cele mai vechi saline din țară, situată în județul Vâlcea, este o adevărată comoară subterană. Cu peste 10.000 de metri pătrați de încăperi subterane cu pereți de sare, această salină este însoțită de un parc turistic care oferă o varietate de activități recreative și culturale, inclusiv o bisericuță și terenuri de sport.
Programul salinei este în intervalul de vizitare 10:00-16:00 și ultima intrare la ora 14:30. Prețul de intrare pentru adulți este de 45 de lei, iar copiii vor plăti doar 30 de lei pe zi.
Salina Praid este renumită pentru rezervele sale adânci de sare gemă și aerul său sănătos. Cu ocazia unor evenimente culturale organizate periodic, această salină oferă o experiență culturală și terapeutică în același timp. O opțiune de cazare în interiorul său completează experiența unică.
Programul salinei, incluzând baza de turism și agrement din subteran este în intervalul de vizitare 8:00-16:00 și ultima intrare la ora 16:00. Prețul de intrare pentru adulți este de 50 de lei, iar copiii vor plăti doar 35 de lei pe zi.
Foto: Shutterstock
Dacă vă aflați în județul Bacău, această salină din mina de sare Trotuș apreciată de turiști în căutare de terapie și frumusețe trebuie vizitată. Cu o adâncime de 240 de metri, salina surprinde vizitatorii cu o bisericuță săpată în sare, adăugând o notă de misticism întregii experiențe.
Programul salinei, incluzând baza de turism și agrement din subteran este în intervalul de vizitare 8:00-17:00 și ultima intrare la ora 16:00. Prețul de intrare pentru adulți este de 45 de lei, iar copiii vor plăti doar 35 de lei pe zi.
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!