Cum să călătorim cu avionul cu un copil mic? Sfaturile unei stewardese! Cum să călătorim cu avionul cu un copil mic? Sfaturile unei stewardese!
Foto: Shutterstock

2023-11-30

  • Drive
  • Util
  • Cum să călătorim cu avionul cu un copil mic? Sfaturile unei stewardese!

Cum să călătorim cu avionul cu un copil mic? Sfaturile unei stewardese!

RUTINA ZILNICĂ ESTE IMPORTANTĂ
Să alegem zborul astfel încât să poată fi inclus cu ușurință în agenda noastră.

De exemplu pe cât posibil să evităm zborul de noapte, sau dacă nu există altă opțiune, atunci decolarea să fie înainte orei de culcare a micuțului, pentru a putea adormi. Dacă este vorba de un zbor scurt (de maxim 3 ore), atunci să-l programăm între o masă principală și ora de somn, deci dimineața sau după-amiaza, reducând astfel șansele ca acesta să plângă din cauza foamei sau a epuizării. În ziua dinaintea zborului, mai ales seara, să nu organizăm niciun program cu copilul pentru a fi, pe cât posibil, odihnit în ziua călătoriei.

SĂ ALEGEM INTELIGENT LOCUL ÎN AVION!

Dacă călătorim cu un bebeluș, să cerem un loc care să includă un pătuț.

Dacă suntem cu un copil un pic mai mare decât un bebeluș și avem resursele necesare pentru a face acest lucru, să alegem scaune compartimentate. Acestea sunt bilete mult mai scumpe decât locurile economy, dar dacă ne pregătim pentru un zbor lung, reprezintă o investiție foarte bună. La scaunele compartimentate este mai mult spațiu, pasagerul de pe rândul din față nu intră în spațiul nostru, așa copilul va avea mai mult loc pentru a se juca. Să alegem locurile apropiate de toaletă, pentru a ajunge acolo cu el cât mai curând posibil. Dacă există o toaletă și în spatele avionului, să rezervăm acolo locuri: de multe ori sunt mai puțini pasageri și ajungem mai repede la toaletă.

CONFORTul este important

Cel mai important lucru pentru copii este să călătorească cât mai confortabil, astfel cele mai bune alegeri sunt leggings sau pantalonii de trening, iar dacă este cald un pantalon ușor. Să-l îmbrăcăm în lenjerie moale și numai în haine de bumbac. Dacă copilul este deja destul de mare pentru a-și căra propriul bagaj de mână, chiar și un rucsac minuscul, atunci acolo să-și împacheteze câteva jucării, un pluș sau perna preferată, ceva ce-i amintește de confortul și siguranța casei.

Foto: Shutterstock

TRANSFER ASIGURAT DE ACASĂ

Chiar și după un zbor scurt, este bine să nu fim nevoiți să stăm la coadă pentru un taxi. Dacă vrem să fie bine pentru noi și pentru copilul nostru, să organizăm încă de acasă un transfer de la aeroport, mai ales dacă avem nevoie și de un scaun pentru copii.

​ÎNAINTE DE ÎMBARCARE:
  • Să explicăm detaliat micuțului ce se va întâmpla exact. Faptul că vede o mulțime de paznici, soldați și obligația de a trece singur prin poarta de securitate poate speria copiii, dar dacă îi pregătim pentru asta, nu va fi o surpriză pentru ei.
  • Să ducem sau să împrumutăm un cărucior pliabil mic, care poate fi înregistrat ca bagaj de mână la îmbarcarea în avion, și îl vom reprimi imediat după aterizare.
  • În ora dinaintea zborului, copiii să bea multe lichide și să ținem lichidele aproape de ei și pe avion pentru a putea lua o înghițitură la decolare și la aterizare dacă li se înfundă urechile. Cantitatea mare de lichide reduce, de asemenea, simptomele de jetlag.
  • Să experimentăm ce este mai bun pentru copilul nostru: să ne îmbarcăm mai repede sau să intrăm ultimii și să-l lăsăm să alerge prin terminal până în ultimul minut.

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!