2024-11-22
6 specii de flori pentru a păstra grădina colorată și în timpul iernii
Deși avem tendința de a asocia florile colorate cu lunile de primăvară și de vară, nu trebuie să renunțăm la o priveliște încântătoare nici în lunile mai reci ale anului. Iată câteva plante care pot face față temperaturilor mai scăzute.
Alunul de iarnă, de exemplu, nu este deloc deranjat de condițiile sezonului rece și înflorește devreme. Arbustul crește de obicei până la 1,5 metri înălțime, iar florile sale galbene, ușor parfumate creează un contrast minunat cu împrejurimile adesea sterpe unde crește. Alunul de iarnă preferă solul acid și trebuie plantat într-un loc în care să nu fie expus vânturilor puternice.
Crescând până la aproximativ 50 de centimetri, liliacul japonez este, de asemenea, o alegere bună pentru a adăuga puțină vitalitate grădinii. Florile sale sunt albe la început, dar ulterior devin roz. Planta tolerează bine frigul și nu are nevoie de prea multă lumină solară, preferând solul bine drenat și acid.
Această plantă, care crește până la 2,5 metri are nevoie de ceva mai mult spațiu, dar florile galbene te vor răsplăti pentru orice inconvenient. Copacul cunoscut și sub numele de Dulceața iernii sau ienibahar japonez înflorește iarna, așa că vei observa florile sale mari, care emană un miros puternic de vanilie, începând cu luna ianuarie. La plantare, asigură-te că îi oferi un sol bine drenat și bogat în nutrienți.
Callicarpa bodinieri, cunoscută și sub denumirea populară de Arbustul perlelor, este o plantă care aduce culoare în grădina de iarnă. Fructele sale violet aprins apar toamna, iar frunzele se colorează în nuante de galben-portocaliu. Are nevoie de multă lumină pentru a produce o recoltă generoasă, așa că cel mai bine este să o plantezi acolo unde primește lumina soarelui în mod regulat.
Această plantă înflorește în lunile mai reci, înainte ca să apară frunzișul altor copaci. În iernile mai blânde, inflorescențele roz pot fi văzute încă din februarie, chiar și sub un strat de zăpadă. Deși este o plantă cu creștere lentă, merită să o plantezi în zone bine drenate. Și e important de știut că fructele sale sunt ușor otrăvitoare.
Desigur, nici ghioceii cu înmugurire timpurie nu trebuie omiși de pe listă. Considerați printre primii vestitori ai primăverii, ghioceii pot fi plantați în grădina ta. Pentru un adevărat spectacol, plantează-i în tufe, dar asigură-te că sunt într-un loc umbros. Ghioceii nu sunt foarte pretențioși și nu au nevoie de udare, așadar este ușor să cultivi.
Citește și asta
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!