2024-05-23
7 sfaturi care te ajută să nu fii ținta hoților de buzunare
Dacă ar fi să clasificăm evenimentele ce pot distruge o vacanță aparent perfectă, jaful ar fi cu siguranță pe primele locuri, și probabil nici nu există vreun călător care să nu fi fost vreodată jefuit de un hoț de buzunare sau tâlhar. Dacă ți-au fost furate actele, este foarte dificil să le înlocuiești, mai ales dacă nu există ambasadă în apropiere. Iată câteva sfaturi utile.
- Este important de știut că hoții de buzunare nu atacă doar în muzee sau în transportul public, ci și la festivalurile de stradă populare, carnavaluri, târguri și alte sărbători similare în aer liber, iar întunericul este un avantaj pentru ei.
- Fotografiază documentele, cartea de identitate, pașaportul, permisul de conducere și polița de asigurare, lăsând la locul de cazare documentele originale.
- De obicei, hoții de buzunare nu sunt infractori singuratici, ci lucrează în grupuri: în timp ce unul ne distrage atenția (cu semnarea unei petiții, colectarea unei donații pentru nevoiași sau date turistice, ori pur și simplu cafeaua lui se varsă „accidental" pe tine), colegul lui te jefuiește. Dacă cineva se apropie în acest fel, ține bine geanta lângă corp și, desigur, nu lăsa nimic important în buzunare.
Foto: Shutterstock
- Acordă o atenție sporită în intersecții la semafoare, în locurile aglomerate, în mijloacele de transport: toți se așteaptă la mai puțin spațiu personal și să fie atinși, împinși de străini... Mulți oameni nici nu realizează că în aceste momente se ajunge mai ușor în buzunarele și gențile lor.
- Hoții de buzunare remarcă turiștii după haine și echipamente, și mult mai des atacă străinii pierduți, nesiguri, decât localnicii care se mișcă cu încredere. Încearcă să te îmbraci într-un mod în care să nu ieși în evidență.
- Faptul că verifici prea des și cu prea multă grijă buzunarele și obiectele pe care le avem la tine poate fi, de asemenea, un indiciu ce oferă o informație importantă hoților, și anume că deții lucruri de care ai mare grijă.
- Unul dintre cele mai sigure trucuri ale hoților de buzunare care lucrează în echipe este când unul dintre ei se preface că are nevoie de ajutor: se simte rău, s-a accidentat, a fost jefuit, și-a pierdut telefonul sau copilul, etc., apoi se folosește în cel mai ticălos mod posibil de amabilitatea ta pentru a te jefui în timp ce încerci să ajuți pe altcineva.
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!