2022-07-07
7 sfaturi importante – cum să transportăm placa de surf și celelalte echipamente sportive?
1. PORTBAGAJ BINE GÂNDIT, ORGANIZAT
Aici trebuie fixate în siguranță echipamentul și accesoriile de scufundări, precum și placa de SUP. Este important să distribuim uniform sarcina, pentru a nu afecta echilibrul mașinii. Dacă bancheta din spate a mașinii poate fi rabatată în două părți, sau scaunul din mijloc are un compartiment rabatabil, SUP-ul poate fi așezat în portbagaj fără a fi nevoie să rabatăm întregul rând de scaune.
2. FIXAREA CORESPUNZĂTOARE A ÎNCĂRCĂTURII
Pentru a evita accidentele, padelele și buteliile de oxigen trebuie să fie bine fixate în interiorul portbagajului. Vârful plăcii de SUP trebuie să fie orientat în față și să fie fixat de ambele părți ale portbagajului folosind curele la urechile de atașare. Rezervorul de oxigen trebuie așezat perpendicular pe linia scaunelor, astfel încât buteliile să nu se rostogolească odată cu mișcarea vehiculului, și trebuie, de asemenea, fixat cu curele.
3. SĂ PUNEM PLACA DE SURF PE BARELE DE ACOPERIȘ
Deși poate fi tentant să transportăm placa de surf în mașină, acest lucru nu este sigur și adesea nici nu este posibil, deoarece în caz de accident placa poate fi aruncată în față în vehicul. În plus, putem fi chiar amendați pentru asta. Cel mai bun mod de transport este fixarea corectă a plăcii pe portbagajul de pe acoperiș. Placa trebuie plasată cu greutatea cea mai mare spre partea din față a mașinii, pentru a preveni alunecarea ei pe mașină. Pentru a securiza placa și a evita deteriorarea ei, este recomandat să folosim un accesoriu de placă de surf care poate fi atașat mașinilor cu sau fără portbagaj de acoperiș.
4. DACĂ ESTE NECESAR, SĂ INSTALĂM UN SEMNAL DE AVERTIZARE
Foto: SEAT
Regula generală este că încărcătura de pe acoperiș nu poate depăși lungimea vehiculului. Cu toate acestea, în funcție de tipul de mașină, placa de surf poate ieși puțin în afară. În acest caz, poate depăși doar spatele mașinii, iar semnul V-20 (tabla cu dungi roșii și albe) trebuie să fie pus în cel mai îndepărtat punct al încărcăturii. Acesta este un avantaj pentru cei care folosesc plăci de surf gonflabile, deoarece acestea pot fi transportate fără a fi nevoie să fie umflate de fiecare dată.
5. SĂ VERIFICĂM PNEURILE
La mașină trebuie luată în considerare toată greutatea adăugată. Pasagerii, conținutul portbagajului, rezervorul de oxigen de 15 kilograme și 10 litri, SUP-ul de 10 kilograme pot modifica presiunea din anvelope. De aceea, înainte de prima pornire, să verificăm presiunea cu un manometru (putem face acest lucru în orice stație de alimentare MOL România) și s-o reglăm pentru greutatea reală a mașinii. Lipsa presiunii sau suprapresiunea poate cauza un defect sau uzura suspensiilor.
6. SĂ MENȚINEM O VITEZĂ CONSTANTĂ
Foto: SEAT
Odată ce am pornit la drum, să încercăm să menținem o viteză constantă, mai mică decât în mod normal din cauza portbagajului de acoperiș plin. Să evităm accelerarea sau frânarea bruscă. Când transportăm o placă de surf pe acoperișul unei mașini, se poate mișca ușor în sus și în jos sau se poate balansa dintr-o parte în alta din cauza rezistenței aerului. În astfel de cazuri, să ne oprim într-un loc sigur pentru a fixa mai bine placa.
7. DISTANȚĂ ADECVATĂ DE URMĂRIRE
Greutatea suplimentară afectează timpul de frânare a mașinii, așa că este important să mărim distanța de urmărire. Sistemele de control adaptiv al vitezei de croazieră (ACC), care sunt deja prezente pe scară largă în mașinile de astăzi, ajută șoferul să controleze condusul în funcție de propriile nevoi și în funcție de condițiile de trafic.
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!