6 dintre cele mai bune cafenele din lume

Vă prezentăm cele mai bune cafenele din lume, unde ne putem bucura de creaţiile unor barista de excepţie, într-un mediu reconfortant.

Foto: Unsplash

Consumul de cafea este o experiență gastronomică, având rădăcinile în trecutul îndepărtat și aflat într-o permanentă schimbare și dezvoltare. Intensitatea și diversitatea gusturilor pot fi experimentate cel mai bine în marile cafenele din lume. Să pornim pe urmele celor mai bune locuri!

Kaffeine, Londra

Foto: Facebook

Capitala britanică este de neevitat în materie culinară, iar acest lucru este valabil și în ceea ce privește cafeaua. În Kaffeine, un loc cu un interior extrem de plăcut, vizitatorul primește o adevărată bombă cu cofeină, întrucât o comandă include trei tipuri de cafea: o ceașcă de espresso, un cappuccino și o cascara, o cafea cu gheată preparată din cojile boabelor.

Drop Coffee Roasters, Stockholm

Foto: Facebook

La prima vedere cel mai probabil că nu la Scandinavia ne gândim atunci când ne dorim o cafea bună, deși merită o vizită acest loc cu design minimalist, modern în care se prepară cafeaua cu măiestrie, încă de la prăjirea boabelor. Cei care fac cafeaua prepară adevărate capodopere și zâmbesc întotdeauna.

Coffee Supreme, Auckland

Foto: Instagram

Să facem un salt mare în fabuloasa Noua Zeelandă, deoarece cafeneaua din Auckland oferă singura cafea din lume care este diluată cu un suc carbogazos. Poate suna bizar, dar numărul mare de oaspeți care se întorc arată clar: cei de aici știu ce fac. Cu siguranță merită să gustați și produsele de patiserie de aici, sunt și ele legendare!

Café Grumpy, New York

Foto: Facebook

Deși numele locului nu este foarte atractiv, este locul în care Lena Dunham a lucrat ca barista în serialul TV „Girls" – și merită cu siguranță o vizită. Café Grumpy este cunoscut în primul rând pentru cafeaua sa excelentă, care este un lucru important în patria cafelelor slabe de tip americano, servite în pahar de hârtie. Lumea s-a schimbat major, așa că merită să mergi în America pentru o cafea bună!

Analog Coffee, Calgary

Foto: Facebook

Chiar mai surprinzător decât New York-ul este faptul că un mic oraș canadian renumit pentru Jocurile Olimpice de iarnă are, de asemenea, un super loc în ceea ce privește cafeaua. În această cafenea se servește nu doar latte într-o mare varietate de arome, ci și specialități precum drip coffee. Bariștii de aici sunt bucuroși să vorbească despre diferitele moduri de prăjire și de preparare.

Cielito Querido Café, Mexico City

Foto: Facebook

Tequila și bere de porumb, da – dar cafea bună în Mexic?! Sigur! Pe lângă numeroasele lucruri de descoperit în capitală, merită să vizitați Cielito Querido, deoarece mulți spun că este cea mai drăguță cafenea din lume, iar localnicii sunt renumiți pentru că scufundă conchita (fursec) în cafeaua lor faimoasă în toată lumea, încurajând cu drag turiștii să facă același lucru.

AMI MÉG ÉRDEKELHET