7 egyedi festésű repülőgép, különleges üzenettel

A légitársaságok néha az utasszállítók különleges külső fényezésével hangsúlyozzák ki, milyen értékekekt tartanak fontosnak. Az eredmény: színes repülők az égbolton!

Fotó: Shutterstock

A földről is jól lehet látni, melyik légitársaság tartja fontosnak a békés együttélés, a környezet védelmét, vagy melyik az, amelyik egyszerűen csak szórakoztatni akar.

West Jet – Jégvarázs

Fotó: Getty Images

A kanadai légitársaság külön gépet üzemeltet, amivel a floridai Disney Worldbe lehet utazni. A Jégvarázs szereplőivel díszített repülő Calgaryból szállít izgatott utasokat a tematikus orlandói vidámparkba.

Rossiya Airlines – Szibériai tigris

Fotó: Shutterstock

A világ nagy divatházai egymás után utasítják el a valódi állatok szőrméit a kreációikhoz, ám még így is sokan vadásznak olyan védett nagymacskákra, mint a szibériai tigris. Az orosz légitársaság az egyik gépére ennek az állatnak a fejét festette fel, ezzel is kifejezve tiltakozását a veszélyben lévő faj irtása miatt.

Icelandair – Sarki fény

Fotó: Shutterstock

Mi más is lenne az izlandi Icelandair gépére festve, mint maga az Aurora Borealis, magyar nevén a sarki fény? Izlandon fél éven át szinte zavartalanul lehet élvezni ezt a csodálatos természeti jelenséget – a légitársaság ennek adózva díszítette fel gépét.

ANA – Pokémon

Fotó: Shutterstock

A japán légitársaság nagyon szereti kidekorálni a repülőgépeit. Ennek apropóján egy teljes Star Wars sorozat is készült, de ugyanilyen jellegzetes a Pokémonokat ábrázoló repülőjük is.

Emirates Airlines – Állatvédelem

Fotó: Shutterstock

Az országban – Oroszországhoz hasonlóan – nagy probléma a kihalóban lévő vagy veszélyeztetett fajok orvvadászata és csempészete. A légitársaság tiltakozásul ezeket az állatokat festette a gépeire.

Brussels Airlines –Tintin

Fotó: Shutterstock

A népszerű képregény- majd rajzfilmhős, Tintin mindig valamilyen érdekes szituációba keveredik fehér kiskutyájával. A belgák, adózva kedvenc meséjüknek a kisfiút és az útitársát Milut festették fel a gépre, mintha ők ülnének a vezetőfülkében.

Quantas Airlines – Ősi kultúra

Fotó: Getty Images

Az ausztrál légitársaság az aboriginál őslakosok előtt tiszteleg ezzel a művészi festésű repülőgéppel. A Quantas már 1994-ben is tett lépéseket azzal, hogy a helyi művészetet bemutató mintázatot festett a gépeire (Flying Art Series projektnévvel), amit őslakos művészek készítettek.
AMI MÉG ÉRDEKELHET