7 lucruri despre magnifica insulă Bora Bora din Polinezia Franceză

Renumită pentru apa sa limpede, plajele cu nisip alb și cerul albastru nesfârșit, Bora Bora este o mică insulă din Pacificul de Sud, la nord-vest de Tahiti, în Polinezia Franceză.

Foto: Getty Images

Iată 7 lucruri interesante despre această populară destinație de lux.

1. Probabil îi pronunțăm numele în mod greșit

În dialectul tahitian nativii insulei pronunță litera B ca P. Prin urmare, se pronunță Pora Pora.

2. A fost cândva o bază militară a SUA

Statele Unite au folosit insula ca bază de aprovizionare militară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Printre lucrurile interesante amintite de istorici sunt cele șapte tunuri uriașe folosite de armata americană pentru a se apăra împotriva japonezilor.

3. Este cunoscută pentru prețioasele sale perle negre

Foto: Getty Images

Unicele și prețioasele perle negre sunt originare doar din Bora Bora. Fiind extrem de rare, un colier din perle negre poate costa până la 50.000 de dolari.

4. Bora Bora este o calderă a unui vulcan stins

Peisajul unic se datorează și faptului că insula s-a format din lavă topită.

5. Nu există transport public

Foto: Unsplash

Bora Bora este formată din 3 sate: Anau, Faanui si Vaitape, care împreună au mai puțin de 9.000 de rezidenți permanenți. Suprafață totală de 29,3 kmp face insula prea mică pentru transportul public.

6. Florile au semnificație

Când o femeie are o floare la urechea stângă, este un indiciu că este căsătorită sau logodită, iar floarea la urechea dreaptă înseamnă că femeia este singură. Este un mod local drăguț pe care tinerii îl folosesc să flirteze.

7. Reciful de corali este unul dintre cele mai frumoase din lume

Majoritatea hotelurilor au un program de reabilitare pentru recifele de corali, care sunt incluse și în Patrimoniul UNESCO. Programul a salvat mai multe specii pe cale de dispariție.

AMI MÉG ÉRDEKELHET