Gyorsan, messzire: Audi A6 e-tron Avant Concept

Tartalom és forma: sportos villanykombi az Auditól.

Fotó: Audi

A tervek szerint 2026-tól kezdve az Audi már csakis teljesen elektromos meghajtású új modelleket dob majd piacra. Ennek szellemében az egyik legnépszerűbb túraautójuk, az A6 Avant kombi is megkapja a maga villanyváltozatát.

Fotó: Audi

Az új A6 e-tron Avant Concept tanulmányautó a modell szériaváltozatát vetíti előre, amely két év múlva kerül majd a kereskedésekbe. A 2021-ben bemutatott Audi A6 e-tron koncepcióhoz hasonlóan az A6 Avant is kizárólag elektromos hajtásrendszerrel rendelkezik, amely az Audi vezetésével a jövő kihívásaira fejlesztett PPE-platformon alapul. Emellett az A6 Sportback e-tron méreteit megtartva egy új formatervezési koncepciót képvisel. A 4,96 méter hosszú, 1,96 méter széles és 1,44 méter magas karosszéria a luxuskategóriába sorolja.

Fotó: Audi

A dizájn az elektromos e-tron modellcsalád formavilágába illeszkedik, a kifejezetten sportos forma nagyon alacsony, 0,24-es légellenállási együtthatót eredményez, ami hozzájárul a kombi elképesztő hatótávolságához. Az Audi ugyanis azt ígéri, a szériaváltozat (a WLTP-ciklus szerint) akár 700 km-t is képes lesz megtenni egyetlen töltéssel. A 800 voltos töltési rendszernek köszönhetően a megfelelő állomáson akár 25 perc alatt el lehet majd érni a 80 százalékos szintet.

AMI MÉG ÉRDEKELHET