Bálnalesre is elvisz a világ legkalandosabb autóútja

A világ legizgalmasabb és legkalandosabb útjának egy új-skóciai autópályát választottak meg, amelyen végigvezetve folyamatosan ámuldozhatunk a látottakon.

Fotó: Shutterstock


Az autós kirándulások rendszerint felejthetetlen hangulatot és élményeket biztosítanak, ahogy kedvenc zenénket hallgatva végigmegyünk a csodálatos látványt jelentő tájakon, legyen szó hegyvidékről vagy éppen zöldellő mezőkről.

Kanada végtelen tájai tökéletesek a fantasztikus autós túrákra, hiszen az észak-amerikai országban számos autópálya halad lenyűgöző környezetben. Ezek közül is kiemelkedik a Cabot Trail elnevezésű autópálya, amely az új-skóciai Cape Breton szigetének festői tájain halad át.

Fotó: Shutterstock

A Cape Breton Highlands Nemzeti Parkon átvezető, 300 kilométeres úton számos gyönyörű ösvényt, pihenőhelyet és történelmi látnivalót találunk, ráadásul a hurok formájú vonalvezetés miatt teljesen mindegy, melyik irányba indulunk el rajta – bár az utazási szakértők a keleti oldalt ajánlják kiindulópontnak. Ha az útvonal keleti oldalán indulunk, a vezetők jobban láthatják a fenséges hegyeket, amelyek a kékesen csillogó Atlanti-óceánból emelkednek ki.

Fotó: Shutterstock

A Cabot Trail rengeteg lehetőséget kínál úgy a pihenésre, mint a felfedezésre, hiszen az út mentén 26 hivatalos túraútvonal található. A Black Brook Beach hihetetlen kilátást biztosít az Atlanti-óceánra, ráadásul a közeli Still Brook Falls vízesése is megér egy kirándulást, kilátóteraszokról pedig akár a Szent Lőrinc-öbölben élő bálnákat is megleshetjük.

AMI MÉG ÉRDEKELHET