5 lucruri pe care să nu le purtăm în avion

Iată câteva recomandări a stewardeselor pentru un zbor confortabil.

Foto: Unsplash

Cei care zboară frecvent din cauza serviciului sau își pot lua o vacanță, se vor folosi cu siguranță de următoarele sfaturi utile.

Papuci, tocuri înalte, șlapi

Stewardesele recomandă pantofii cu șireturi și fără toc pentru un zbor confortabil și sigur. Acest tip de încălțăminte este util și în cazul în care picioarele noastre s-ar umfla în timpul zborului. Pantofii cu toc înalt și șlapii sunt periculoși în caz de urgență, de asemenea pot încetini evacuarea din aeronavă.

În plus, tocurile înalte pot găuri cu ușurință toboganul de evacuare, făcând salvarea mai dificilă și mai lentă.

Bijuterii multe și voluminoase

Foto: Unsplash

Metalul de orice fel (catarame, ținte pe pantofi, bretele, nituri pe haine, genți) și bijuteriile vor încetini controalele de securitate la aeroport. Este important, așadar, să ne ferim să avem multe bijuterii. Dacă ținem neapărat, să păstrăm una sau două la noi, cum ar fi o verighetă sau un colier subțire, iar restul bijuteriilor se pot pune în bagajul înfoliat.

Haine strâmte

Foto: 123rf

Fustele strâmte, blugii pe corp și alte articole de îmbrăcăminte incomode nu sunt tocmai ideale pentru zbor. De la șezutul îndelungat, digestia noastră încetinește, ne balonăm mai ușor și ne putem trezi cu edeme sau umflături.

Să purtăm pantaloni sau rochii largi, lăsând ciorapii strâmți pentru restul călătoriei.

Lenjerie de corp incomodă 

Fotó: Unsplash

O lenjerie intimă prost aleasă îți poate distruge viața de zi cu zi, cu atât mai mult călătoria! Sutienul strâmt, care ne produce dureri la coaste, umeri și spate, nu numai că împiedică circulația sanguină corectă, dar îngreunează și respirația, făcând zborul inconfortabil. În schimb, însoțitoarele de zbor recomandă lenjerie intimă din bumbac și sutiene sport.

Parfum intens

Foto: 123rf

Cine nu-și dorește să încerce parfumuri la aeroport?

Ei bine, data viitoare când testați oferta de parfumuri la magazinul duty-free, rețineți că celorlalți pasageri s-ar putea să nu le placă același parfum, iar unii pot fi chiar alergici la oricare dintre ingredientele parfumului. Când călătoriți, purtați întotdeauna un parfum ușor și nu vă dați cu parfum chiar înainte de plecare. Și mai bine este să aveți încredere în anti-perspirant și să nu folosiți nimic altceva în acea zi. Astfel faceți o mare favoare pasagerilor astmatici, predispuși la migrene sau la alergii.

AMI MÉG ÉRDEKELHET