Mămici și bunici au creat Airbnb-ul bucătăriei italiene

Turiștii au de la cine să învețe.

Foto: Getty Images


Mame și bunici italiene au creat un program comunitar special pentru a-i învăța pe turiști arta gastronomiei italiene autentice. Și cine ar putea să prepare mai bine decât ele minunatele feluri de mâncare ale faimoasei bucătării italiene, de la pizza la mii de feluri diferite de paste?

Foto: Shutterstock

Gospodăriile din comunitatea „Cesarine” primesc călătorii care doresc să învețe să gătească și îi introduc în tradițiile culinare ale regiunii și ale comunității locale. În ultimii ani, platforma a devenit cu adevărat cunoscută și populară, datorită și faptului că a început să acopere întreaga Italie.

Inițial, la programul „Cesarine”, cunoscut și sub numele de "Airbnb al bucătăriei italiene", s-au alăturat mai ales gospodine, care reprezintă în continuare 80% din comunitate. Dar, mai târziu, bărbații rămași singuri au acceptat și ei oferta – ei sunt numiți „Cesarini”.

Foto: Getty Images

Cesarinii și cesarinele nu trăiesc doar în marile orașe, ci și în localități mai mici, adesea la malul mării, astfel încât călătorii pot alege unde doresc să își înceapă studiile. Aceștia pot opta pe site pentru o gamă de cursuri de gătit la domiciliu și, de multe ori, pot degusta rezultatele împreună cu alți turiști interesați.

Foto: Getty Images

Milaneza Annamaria Chiapetti este cesarine de doi ani și, pe lângă faptul că gătește, își duce oaspeții într-un tur al piețelor italiene pentru a-i sensibiliza cu privire la importanța ingredientelor de calitate și pentru a le arăta ce se poate face cu materialele prime disponibile. Ea spune că, în timpul fiecărei vizite, le arată în principal oaspeților săi mâncăruri care necesită mai puțin timp, iar aceștia o ajută la preparare. În timp ce gazda gătește, vizitatorii se concentrează pe învățare și pe socializare la un pahar de vin și la o bucată de brânză și șuncă proaspăt cumpărate.

AMI MÉG ÉRDEKELHET