Plimbare la înălțime – și Londra va avea un parc deasupra orașului!

Cartierul Camden din Londra, foarte popular în rândul turiștilor, se extinde cu o nouă atracție.

Ilustrație: Camden Highline


Promenada High Line, creată pe fosta linie a căii ferate supra-înălțate din Manhattan, este din 2009 o atracție populară în New York – iar capitala britanică s-a decis să urmeze exemplul de peste mări. La început, în cartierul Camden, renumit și pentru piața sa plină de viață, va fi revigorată o linie urbană înălțată, tot neutilizată, lungă de 1,2 kilometri. De la parcul ce se va întinde peste cartier se așteaptă să dea un suflu nou vieții comunității din district

Ilustrație: Camden Highline

În consecință, proiectul a început cu finanțare comunitară, și acum că planurile au trecut prin procesul de autorizare, organizația de caritate Camden Highline speră să strângă încă 14 milioane de lire sterline în donații pentru a construi prima secțiune până în 2025. Dacă proiectul va avea succes, se dorește și transformarea a altor două secțiuni în parcuri.

Camden Highline, care se va întinde de la parcul Camden Gardens până la Royal College Street, este proiectată de numeroși specialiști care în trecut au lucrat și la promenada din New York. Ei au visat un parc înălțat, format din diferite părți inspirate de păduri, grădini, pajiști și garduri vii. În plus, pe locul fostelor șine vor fi amplasate spații comunitare, săli de clasă în aer liber și locuri de joacă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET