Care este cel mai scump caviar și de ce este special?

Cel mai scump caviar este oare și cel mai gustos?

Foto: Grüll

Dacă este sărbătoare, atunci nu lipsesc șampania și caviarul! Icrele de cea mai bună calitate fac parte de obicei din meniurile de degustare de tip fine dining, dar există câteva restaurante în lume unde putem gusta doar icrele speciale ca o delicatesă în sine. Dar care este cel mai scump caviar și de ce?

Foto: Unsplash

Caviarul autentic constă în icrele de sturion marinate cu sare, dar contează și ce calitate au icrele! Caviarul clasic provine din sturioni care trăiesc în Marea Caspică și Marea Neagră: acesta este caviarul beluga, ossetra sau sevruga. Sturionii, de altfel, pot ajunge la o lungime de doi metri și pot avea până la o sută de ani.

Atunci ce face extracția caviarului atât de scumpă?

În primul rând, tot mai puțini sturioni trăiesc în habitatul lor natural, deoarece femelele încep să producă icre abia la vârsta de aproximativ zece ani, iar dacă toate icrele se pierd, nu există reproducere. Femelele produc cele mai multe icre și de cea mai bună calitate la vârsta de 15 ani, dar acest lucru nu este întotdeauna așteptat de către pescari. Majoritatea caviarului provine din ferme, iar pentru a obține cel mai bun caviar trebuie să creștem peștii cel puțin până la vârsta de 15 ani.

Fotó: Grüll

Cel mai bun și mai scump caviar este caviarul Strottarga Bianco al mărcii Grüll din Salzburg: îl putem obține cu 100 de mii de euro/kg. Grüll a devenit faimos pentru caviarul albinos, deoarece aceasta este o rasă foarte rară – în plus, datorită genelor defecte ale peștilor albi, acești sturioni trăiesc mult mai puțin.

Caviarul alb Grüll are un gust untos și o textură foarte cremoasă, catifelată.

Pentru a produce caviar de cea mai bună calitate, în ferma piscicolă Grüll peștii trăiesc în apă curată care curge din Alpi, despre care se spune că oferă icrelor un gust cu adevărat special.

VIDEO: POVESTEA CAVIARULUI ALBINO

youtu.be

This Caviar Will Set You Back $100,000
AMI MÉG ÉRDEKELHET