Tarolt a díjkiosztókon a dél-koreai elektromos túraautó

A Hyundai IONIQ 6 elnyerte a Világ Év Autója, a Világ Év Elektromos Járműve, valamint a Világ Év Autóipari Formaterve díjakat is.

Fotó: Hyundai

A Világ Év Autója díjakat odaítélő World Car Awards szervezet a New York-i Nemzetközi Autószalonon (NYIAS) hirdette ki a három kategória győztesét. A 32 országot képviselő 100 autós újságíróból álló nemzetközi zsűri külön kiemelte a modell különlegesen áramvonalas formatervét, valamint tisztán elektromos hatótávolságát. Ezzel a Hyundai sorban másodszor ér el hármas győzelmet a World Car Awards szavazásán. Tavaly az IONIQ 5 nyert ugyanezekben a kategóriákban.

Fotó: Hyundai

Az IONIQ 6 a Hyundai elektromos modellcsaldájának második típusa.

A mindössze 0,21-es légellenállási együtthatójával az IONIQ 6 a világ egyik legáramvonalasabb, legtakarékosabb elektromos autója, a WLTP ciklus szerint meghatározott maximális hatótávolsága 614 km. A modell számos egyéb rangos elismerésben is részesült az elmúlt néhány hónap során, így elnyerte az Év szedánja címet a 2023-as GQ Car Awards szavazáson, míg a Le Guide de l’auto kiadvány az Év új autójának választotta meg. Emellett maximális, ötcsillagos minősítést szerzett az Euro NCAP biztonsági vizsgálatán, ahol a 2022. év legbiztonságosabb nagyméretű családi autója címet is elnyerte.

AMI MÉG ÉRDEKELHET