Kőkemény terepjáró elektromos meghajtással? Ezen dolgozik most a Fisker!

Az amerikai Fisker márka több mint 10 éve gyárt elektromos autókat: a jelenlegi kínálatot az Ocean nevű SUV alkotja.

Fotó: Fisker

A Fisker Ocean forgalmazása idén indult, az első példányokat már Európába is kiszállították. A jövőben egy crossover és egy sportmodell is érkezik majd. Addig is készül az Ocean kemény terepre felvértezett változata.

Az egyelőre koncepcióformában bemutatott Ocean Force E modellel a Fisker célja megmutatni, hogy az elektromotornak is van létjogosultsága az off-road világban, hiszen hol lehetne fontosabb a csendes üzemmód és a zéró károsanyag-kibocsátás, mint a természetben. Ennek megfelelően a Force E speciális felfüggesztést és 33 colos terepabroncsokat kapott, a padlólemezbe épített akkumulátorcsomagot pedig titán védőborítás óvja a nehezebb terepeken.

Fotó: Fisker

Belül gumi padlószőnyegek, valamint extra kapaszkodók és rögzítési pontok gondoskodnak a praktikumról, de tetőkosár, kiegészítő világítás és vonóhorog is rendelhető lesz az autóhoz. A két elektromos erőforrás összteljesítménye 550 LE, a hatótávolság meghaladja az 560 km-t. A tetőn lévő extra napelemekkel pedig akár 2400 km-re növelhető a hatótávolság.

AMI MÉG ÉRDEKELHET