Iată 5 orașe în care poți trăi atmosfera capitalelor celebre fără aglomerație!

Pentru a înlocui cele mai faimoase capitale, iată câteva destinații europene mai puțin populare, dar cu posibilități similare.

Foto: Shutterstock

Parisul este prea aglomerat, Barcelona ai văzut-o deja, iar biletul de avion la Lisabona este prea scump? Asta nu înseamnă că ar trebui să renunți la cele mai populare destinații europene, dar merită să știi că există alternative interesante. Următoarele orașe oferă experiențe similare cu metropolele consacrate, în timp ce îți permit să înveți mult mai multe despre țară și oamenii ei.

Nisa în loc de Paris

Foto: Unsplash

Desigur că este greu să concurezi cu Orașul Luminilor, una dintre cele mai romantice destinații din lume, dar există un lucru pe care nu îl vei găsi acolo: marea. Doar locația magnifică a Nisei ar fi suficientă pentru a face o călătorie, la urma urmei, cine nu și-ar dori să se relaxeze pe Coasta de Azur? Dar localitatea oferă mult mai mult decât un litoral superb, având o istorie bogată, galerii minunate (inclusiv muzee dedicate lui Matisse, Chagall și artei moderne), o scenă culturală vibrantă și, bineînțeles, o gastronomie incitantă.

Nisa este un oraș care, ca și Parisul, te va face să dorești să te întorci!

Malaga în loc de Barcelona

Foto: Pixabay

Malaga este mult mai mică decât capitala Cataluniei, dar vei simți doar beneficiile acestui lucru: poți uita de transportul public, deoarece poți merge pe jos prin tot orașul. Orașul natal al lui Pablo Picasso nu duce lipsă, desigur, de artă, cu Muzeul Picasso și, din 2015, cu prima locație străină a Centrului Pompidou din Paris. Din punct de vedere gastronomic, vei găsi de toate, de la restaurante cu stele Michelin, până la grătare pe plajă și braserii excelente, în timp ce fundalul istoric este oferit de cele două forturi maure ale orașului.

Salonic în loc de Atena

Foto: Shutterstock

Poate că Salonic este mai liniștită decât capitala Greciei, dar nu este mai puțin diversă, deoarece imigrația treptată a rezidenților multiculturali de-a lungul anilor a adus o bogată varietate gastronomică. Pe lângă mâncarea stradală simplă, poți găsi și restaurante elegante și îți poți satisface apetitul cultural admirând exponatele de la Muzeul Macedonean de Artă Contemporană sau de la Muzeul de Cultură Bizantină.

Dacă preferi să te bucuri de frumusețea naturii, poți să admiri păsările flamingo și caii sălbatici din Parcul Național Delta Axios.

Porto în loc de Lisabona

Foto: Shutterstock

Pe lângă grandoarea exuberantă a Lisabonei, confortul din Porto are un aer mai lejer.

Al doilea oraș ca mărime din Portugalia este din ce în ce mai popular printre turiști, așa că ar merita să alegi o dată în această toamnă pentru a-l vizita. Orașul este împărțit de râul Douro, peste care se înalță Podul Maria Pia, proiectat de către Gustave Eiffel. Una dintre cele mai populare atracții ale localității este librăria Lello, care a inspirat-o pe J.K. Rowling atunci când a scris povestea Harry Potter. Apropierea regiunilor viticole înseamnă că nu te poți plânge nici de gastronomie.

München în loc de Berlin

Foto: Shutterstock

Nimic nu se compară cu capitala Germaniei și nu se poate nega faptul că Berlinul este una dintre cele mai cool destinații din zilele noastre, dar districtul cultural din Munchen se mândrește, de asemenea, cu 18 muzee și 40 de galerii. Față de "haosul" artistic tineresc al Berlinului, München are o atmosferă germană autentică, nealterată, cu imensele sale grădini de vară, legendarul Oktoberfest și peisajele de basm din jurul orașului, cu obiective turistice precum Castelul Neuschwanstein.

AMI MÉG ÉRDEKELHET