Félelmetes és lenyűgöző – üvegpadlós kilátó Horvátországban

Sétálnál egy 1228 méter magas üveghídon?

Fotó: Wikimedia

A Skywalk Biokovoról jól látszik Split, az Adriai-tenger, és annak romantikus strandjai, a közkedvelt környező szigetek – mint például Brac, Korcula, és Hvar –, az élmény olyan érzést ad látogatóknak, mintha madártávlatból a felhők között egy kilométernél mélyebb szakadékba nézhetnénk.

Fotó: Facebook

Az üvegpadlós kilátó Dalmáciában, a Biokovo Természeti Parkban található, nem messze Makarskától és Splittől mintegy 1228 méteres tengerszint feletti magasságban, ahonnan egy szikláról 12 méterre nyúlik ki egy szakadék fölé. A látványos Skywalk Biokovo kialakítása 2016-ban kezdődött, és 2020 nyarán már át is adták a közönségnek. Biztonsági okokból egyszerre 30 fő lehet a hídon .

A Ravna Vlaška és a Skywalk kilátóhoz a Biokovo úton juthatnak el a látogatók, amely a Biokovo Natúrpark főbejáratától a D512-es (Makarska-Vrgorac) úton a Sveti Jure legmagasabb csúcsára vezet.

A park 6:00-20:00 van nyitva, de csak jó időjárási körülmények között, tavasszal nyitják meg. Belépőjegy a Nemzeti Park bejáratánál vásárolható meg, aminek az ára személyenként 50 kuna személygépkocsival vagy motorral, és 25 kuna kerékpárosoknak. 7 éves kor alatt pedig ingyenesen látogatható.

A Biokovo Nemzeti Parkot nem csak a festői üveghídon tett séta miatt érdemes meglátogatni, hanem a túraútvonalak miatt is. Azok számára, akik szeretnek túrázni, érdemes lerakni a kocsit a bejáratnál, és gyalog elindulni a kilátó irányába, ugyanis több mint 40 különböző túraútvonal vezet fel oda. Lehet választani a tengerre, és a parkra néző túraútvonalak közül.

AMI MÉG ÉRDEKELHET