Mici orașe germane pentru weekend-uri romantice!

De ce le place turiștilor Germania? Este sigură, curată, oferă o mulțime de programe și atracții, iar comorile sale culturale sunt inepuizabile.

Foto: Pixabay

Case colorate cu structură din lemn, biserici străvechi, străzi pietruite, cetăți și castele care se înalță deasupra râului, pe versantul dealului – da, aceasta este Germania rurală care atrage atât de mulți oameni din întreaga lume! Vă prezentăm mici orașe de basm care ne poartă înapoi în timp.

Cochem

Foto: Pixabay

Comuna cu 5.000 de locuitori situată în regiunea Renania-Palatinat merită vizitată nu numai pentru panorama minunată, ci și pentru vinurile sale excelente. Aceasta este una dintre cele mai frumoase părți ale văii râului Mosel, unde Cochem este legată printr-un pod de așezarea Cond de pe malul drept al râului. Cetatea de pe deal, care a fost construită în 1072, oferă o atmosferă aparte orașului medieval.

Bacharach

Foto: Unsplash

Localitatea de 2.000 de locuitori de pe Rin este renumită în principal pentru vinurile sale – podgoriile ajung până în oraș. A păstrat perfect atmosfera și arhitectura medievală, casele și însemnele originale ale breslelor ne duc imediat înapoi în timp, iar dacă avem chef, putem avea parte de un festin precum oamenii care au locuit acolo acum 500 de ani. Iar dacă vrem o cazare cu adevărat autentică, putem dormi și în castelul medieval de pe vârful dealului (Burg Stahleck), care funcționează ca youth hostel.

Quedlinburg

Foto: Shutterstock

Fondat în secolul al X-lea, Quedlinburg este unul dintre cele mai vechi și mai bine conservate orașe ale Germaniei. Este situat la aproximativ aceeași distanță de Leipzig și Hanovra, și întregul oraș medieval face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, lucru care, pe lângă cele peste 2.000 de case cu structura din lemn, se datorează și bisericii Sfântul Servatius din secolul al XII-lea.

Rothenburg ob der Tauber

Foto: Unsplash

Localitatea din sudul Germaniei oferă toate punctele de referință romantice bavareze, cu turnulețe, arcade de piatră, turnuri cu ceas, taverne și clădiri încadrate în lemn. Nu e de mirare că a fost una dintre locațiile de filmare pentru seria Harry Potter. După ce ați străbătut aleile pietruite, mergeți pe zidul de piatră de 1,5 kilometri pentru a vedea panorama unui oraș perfect și împrejurimile sale bucolice.

Görlitz

Foto: Shutterstock

Nu este de mirare că acest orășel din Saxonia este familiar, deoarece aici au fost filmate câteva celebre producții hollywoodiene: cum ar fi „Ticăloși fără glorie”, „Cititorul” și „The Grand Budapest Hotel”. Interesant este că se află pe malul vestic al râului Neisse, în timp ce de cealaltă parte a râului se găsește Polonia – orașul Zgorzelec.

AMI MÉG ÉRDEKELHET