Zene a magasban: Giolí&Assia a felhők fölött

A 2017-be alakult olasz duó csodálatos helyeken forgat klipeket, többek között az Etna kráterében.

Fotó: Instagram

Giolí és Assia igyekeznek mindig különleges helyszínt választani legújabb DJ-setjük klipjéhez: profi stábbal, drónokkal, rengeteg hangszerrel és minőségi hangtechnikával vonulnak fel, hogy aztán egy aktív vulkán peremén vagy éppen egy régi vitorláshajó fedélzetén zenéljenek.

A 24 éves, olasz Giorgia „Giolì" Lipari zenész-producer és 28 éves honfitársa, Assia Nania énekes-dalszerző-DJ három éve alkotják a Giolí&Assia duót. Giolí rengeteg hangszeren játszik (zongorán, gitáron, handpanen, csellón, dobon), míg Assia vokálozik és gitározik, a dalaikat pedig közösen írják.Több zenei stílust ötvöznek és a látvány szempontjából is különleges élményre törekednek. A palermói páros rengeteg tervezés, szervezés és ötletelés után olyan helyszínekre viszi klipjei forgatásait, amelyek a zenével együtt komplex művészi, egyszersmind egyfajta sajátos utazási élményt nyújtanak. Elhagyatott tengeri öblökben, a középkori Andromeda színházi romjai között, aktív vulkán kráterében vagy egy gyönyörű hajó fedélzetén forgatnak stábjukkal, és nem riadnak meg a szélsőséges időjárástól sem: tökéletes öltözetben és sminkben zenélnek mínuszokban, viharos szélben az Etna tetején vagy akár 41 fokban, az égető napon, egy sziklaszirten.

Fotó: Instagram

Az Etna mint partihelyszín

Giolí és Assia az Instagram-oldalukon rengeteg backstage-részletet is megosztanak, például egy év távlatából posztolták, ahogy az Etnára felköltöztették az eszközeiket és a stábot - zongorástul, dobostul, keverőpultostul. Hét felvonókabinnal tudták felvinni az eszközöket, csak a liftezés 20 percig tartott, majd innen egy lánctalpas hókotróval jutottak feljebb. Közel 3 órás „mászás" után érték el a 2900 méteres magasságot a hegytömb azon részéig, ahol már látszik a vulkanikus aktivitás. A kráter mellett összeszerelték a zongorát és a többi zenei eszközt, majd többórás előkészület után beállhattak forgatni és lejátszani az élő, 42 perces live sessiont napsütésben, a felhők fölött. A lányok az Etna után a Lipari-szigetek egy másik vulkánján is forgattak – igaz, ott már kevéssé extrém körülmények között.

Giolí & Assia YouTube-csatornáját azért is érdemes követni, mert a járványhelyzet alatt a karanténból rengeteg DJ-setet osztottak meg #DiesisLounge néven.

Giolì & Assia közel 3000 méter magasságban az Etnán:

youtu.be

Giolì & Assia - #DiesisLive @Etna Volcano, Sicily [FPV drone / Electric Handpan, Grand Piano]
AMI MÉG ÉRDEKELHET