Vei fi uimit – 5 lacuri misterios de frumoase din Europa!

Cele mai frumoase lacuri naturale din Europa oferă peisaje spectaculoase și o multitudine de activități.

Foto: Shutterstock

Din Balcani până în Scandinavia, există lacuri uimitor de frumoase în multe locuri de pe bătrânul continent. Am ales cinci dintre ele pentru a-ți oferi sfaturi pentru următoarea vacanță!

​Lacul Melissani – Grecia

Foto: Shutterstock

Cel mai cunoscut lac din Grecia, cu o lungime de aproximativ 100 de metri, se află în peștera cu același nume de pe insula Kefalonia. Descoperit în 1951 și deschis pentru turiști în 1963, apa lacului este un amestec de apă sărată și apă dulce, deoarece în sistemul de peșteri de 30 de metri adâncime ajunge și apa din Marea Ionică. Poți coborî în peșteră pe o scară, iar acolo te poți bucura de priveliștea incredibilă de pe o barcă.

Lacul Hornindalsvatnet – Norvegia

Foto: Pixabay

Cel mai adânc lac și cu apa cea mai curată din Europa se află în Norvegia, cu nisip verde natural pe malurile sale. Lacul este adânc de 514 metri, limpede ca cristalul și rece ca gheața, dar, din fericire, îl poți descoperi și cu caiacul. Pe malul nordic al lacului, satul Heggjabygda merită, de asemenea, o vizită.

Lacurile Plitvice – Croația

Foto: Shutterstock

Zona protejată a Parcului Național Lacurile Plitvice se întinde pe aproape 300 de kilometri pătrați și include 16 lacuri și peste 90 de cascade. Peste 1,2 milioane de vizitatori vin la lacuri în fiecare an, un număr pe care autoritățile încearcă să îl reducă prin creșterea prețului de intrare. Puteți explora parcul pe jos sau cu barca. Apa lacurilor are întotdeauna o nuanță diferită, culoarea depinzând de compoziția organismelor și mineralelor din apă și de unghiul razelor de soare.

Lacul Hallstatt – Austria

Foto: Pixabay

Lacul Hallstatt și satul se numără printre cele mai fotografiate obiective turistice din lume, ceea ce spune multe, nu-i așa? Regiunea austriacă este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Cel mai adânc punct al lacului este la 125 de metri și, în ciuda apei reci, mulți oameni înoată aici. Merită să închiriezi o bicicletă pentru a te plimba pe două roți în jurul lacului. În Hallstatt poți să colinzi străzile vechi și să cunoști istoria unei localități renumită pentru sarea sa.

​Lacul Ohrid – Macedonia de Nord

Foto: Unsplash

Cel mai adânc lac din Peninsula Balcanică se află la granița dintre Macedonia de Nord și Albania și găzduiește peste 200 de specii endemice diferite. Există numeroase trasee de drumeție în jurul lacului și merită să rezervi cazare în orașul Ohrid, din Macedonia de Nord, renumit pentru gastronomia, arhitectura și cultura sa diversă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET