3 látványos vulkán, amelyet te is felkereshetsz!

Erősek, veszélyesek és gyönyörűek: a vulkánok már évezredek óta lenyűgözik az embereket.

Fotó: Pixabay

Legyen szó helikopteres kirándulásról vagy lávatúrákról, az aktív turizmus kedvelői egy-egy vulkántúra alkalmával a túrázás egy egészen másik formájával találkozhatnak. Mutatunk három tűzhányót, három különböző kontinensről!

Bromo – Indonézia

Fotó: Shutterstock

Indonézia egyik legnépszerűbb látványossága, a Bromo vulkán Jakartától nem messze, Jáva szigetének keleti oldalán helyezkedik el. Évente rengeteg turista látogat el a vulkánhoz, az egyik legkedveltebb programnak pedig a hajnali túra tekinthető. Bár az éjszakai baglyoknak meggyűlhet a baja a korai keléssel, ha arra járunk mindenképpen érdemes feljutni a 2328 méter magas vulkán csúcsára, a hajnali fényeknek köszönhetően ugyanis pazar kilátás nyílik a környező tájra.

A terepjárós utazás mellett egy túraútvonalon is fel lehet gyalogolni a Bromo tetejére.

Fagradalsfjall – Izland

Fotó: Shutterstock

Az izlandi Fagradalsfjall vulkán meglátogatása garantáltan életre szóló élménynek számít.

Nemrégi kitörése óta a tűzhányó Izland egyik legérdekesebb attrakciója: a vezetett túrák során egészen a kúp pereméig viszik a látogatókat, ahol amellett, hogy ráláthatunk a láva folyására, még a feláramló hőt is érzékelhetjük. A túra abszolút biztonságos, a vezetők pedig mindenkit ellátnak megfelelő felszereléssel, ami ebben az esetben például a sisakokat és a gázmaszkokat jelenti.

Vulkánok Nemzeti Park – Ruanda

Fotó: Shutterstock

A ruandai Vulkánok Nemzeti Park Afrika egyik legszebb tájékának számít: a környék sokszínű növény- és állatvilágáról ismert, a parkban pedig több vulkán is megtalálható. Olyan aktív vulkánok díszítik a területet, mint a Bisoke, a Karisimbi és Nyiragongo, melyeket minden évben számos utazó látogat meg. A legcélszerűbb befizetni egy vezetett túrára, hiszen a tapasztalt vezetők jól ismerik a park élővilágát, történelmét és földrajzát is. A vendégek olyan állatokkal találkozhatnak a túra során, mint a gorillák vagy a csimpánzok, de a terület bővelkedik gyönyörű vízesésekben is és buja erdőkben is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET