MOL Plugee: porţia de energie pentru mașinile electrice

Vânzările mașinilor cu propulsie pur electrică au înregistrat un nou record în Europa în 2022. MOL România ţine pasul cu noile tendinţe prin serviciul MOL PLUGEE, deja disponibil în 50 de staţii.

Foto: Shutterstock


Conform Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), anul trecut, în cele 31 de ţări europene analizate (cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Elveţia, Islanda, Marea Britanie și Norvegia), au fost vândute peste 1,57 milioane de mașini electrice, o creștere de peste 29% faţă de 2021. Acest număr se referă strict la automobilele cu propulsie exclusiv pe motor electric (BEV), nefiind incluse diferitele modele hibrid. Astfel, cota modelelor electrice pe piaţa mașinilor noi din Europa a crescut anul trecut la 12,1%, faţă de 9,1% în 2021 sau 1,9% în 2019. Conform ACEA, în România au fost vândute 11.638 de mașini noi pur electrice în 2022, ceea ce înseamnă o creștere de 83,5%. Cea mai mare piaţă europeană a automobilelor electrice este Germania, cu peste 471 de mii de unităţi noi înregistrate în 2022, iar ţara cu cea mai mare cotă de piaţă este Norvegia, unde anul trecut 86% din mașinile noi înregistrate au avut propulsie prin motor electric.

​TREI TIPURI DE ÎNCĂRCARE

Foto: Shutterstock

Creșterea numărului vehiculelor cu propulsie electrică necesită și o dezvoltare continuă a infrastructurii de încărcare, domeniu în care și MOL România a investit mult în ultimii ani. Prin serviciul MOL PLUGEE, compania oferă mai multe tipuri de încărcare:

  • încărcarea lentă în curent alernativ prin priză (prin cablu TYPE 2) cu până la 22 kWh
  • încărcarea rapidă în curent continuu (prin cablurile CCS sau CHAdeMO) cu până la 50 kWh
  • încărcarea ultra-rapidă în curent continuu (prin cablu CCS) cu până la 100 kWh

Serviciul MOL PLUGEE este prezent în 41 dintre staţiile MOL România, dintre acestea, 14 locaţii aflate pe autostrăzile A1 și A2 sunt echipate cu tehnologia Kempower, care asigură o putere de încărcare de până la 100 kWh, fiind echipate cu toate cele 3 tipuri de conectori. De asemenea, compania E.On a instalat unităţi de încărcare în 9 din staţiile MOL România, astfel, în total există 50 de locaţii MOL cu puncte de încărcare, iar acestea pot servi simultan 114 autovehicule.

PLATĂ ȘI AVANTAJE

Plata serviciului se realizează exclusiv prin aplicaţia web (molplugee.ro) sau aplicaţia mobilă MOL PLUGEE, care se poate descărca pe smartphone-urile iOS și Android – indiferent dacă un client este sau nu înregistrat. Aplicaţia oferă numeroase funcţii pentru clienţii înregistraţi, printre altele:

  • setarea unei locaţii favorite
  • setarea vehiculului
  • istoricul sesiunilor de încărcare
  • tranzacţiile și facturile
  • metoda de plată
  • reclamaţie directă
  • cont business

CLIENŢII CARE UTILIZEAZĂ SERVICIUL DE ÎNCĂRCARE ELECTRICĂ AU PARTE ȘI DE MICI ATENŢII „ENERGIZANTE” – ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ, 1 DOZĂ DE ENERGIZANT JIM CADOU.

AMI MÉG ÉRDEKELHET