Fii foarte atent la aceste lucruri în Tokyo, dacă vrei o călătorie fără probleme!

Tokyo, cunoscut pentru ospitalitatea sa, este unul dintre cele mai sigure orașe din lume, dar există totuși câteva lucruri la care trebuie să fii atent.

Fotó: Shutterstock

Capitala Japoniei oferă o mulțime de lucruri de văzut și de făcut, iar sistemul avansat de transport public al orașului facilitează mult deplasările între diferitele obiective turistice. Rob Goss, jurnalist LonelyPlanet, a locuit în oraș timp de 20 de ani, așa că are câteva sfaturi "din interior" pentru turiști.

  • Ia cu tine medicamentele necesare. Deși în magazinele din Tokyo poți cumpăra aproape orice, ambalajul are rareori o descriere a medicamentului în limba engleză, ca să-ți dai seama ce iei. Totuși, trebuie să verifici dacă medicamentul adus este legal în Japonia. De exemplu, este ilegal să aduci în țară orice produs care conține amfetamine și există o limită a cantității de medicamente pe care le poți avea la tine.

Foto: Pixabay

  • Merită să verifici vremea! Vara este caldă și umedă, așa că trebuie să fii pregătit pentru acest lucru, iar în sezonul ploios de dinaintea verii este o idee bună să folosești o umbrelă în locul unei pelerine de ploaie, deoarece umiditatea extremă poate transforma cu ușurință o haină închisă într-o saună portabilă. Dacă participi la o ceremonie a ceaiului, se recomandă să porți haine care îți permit să îngenunchezi ușor pe tatami, iar în restaurantele de sushi se consideră că este de prost gust să porți un parfum puternic, deoarece mirosurile intense pot interfera cu savurarea mâncării.
  • Pământul se poate mișca. Având în vedere că Japonia se confruntă cu cutremure de diferite grade de aproximativ 2.000 de ori pe an, localnicii sunt obișnuiți cu acest fenomen. În Tokyo, aproximativ 90% dintre clădiri sunt rezistente la cutremure. Însă, pe lângă acestea, între lunile mai și octombrie, un taifun poate lovi orașul, afectând transportul public și orele de deschidere a magazinelor.
  • Descarcă câteva aplicații utile! Modul perfect de a te orienta este aplicația Japan Travel by Navitime, care, pe lângă faptul că oferă un planificator de rute, informează utilizatorii și despre opțiunile de închiriere de mașini și despre vreme. Pentru siguranță, se recomandă, de asemenea, descărcarea aplicației Safety Tips. Aplicația poate trimite alerte de urgență și conține o mulțime de informații despre ce trebuie făcut în cazul unui cutremur, tsunami sau taifun. De asemenea, te ajută să găsești medici vorbitori de limba engleză.

Foto: Shutterstock

  • Călătorește pentru cel puțin o săptămână! O mulțime de lucruri pot fi văzute chiar și în două zile, dar pentru a avea o experiență completă, merită să petreci cel puțin o săptămână în oraș. În plus, așa poți să vizitezi într-o zi templele și mormintele din Kamakura sau să admiri situri din Patrimoniul Mondial precum Nikkō.
  • Alcoolul și drogurile. În Tokyo poți să bei bere chiar și în parc, deoarece nu este ilegal consumul de alcool în locuri publice, dacă ai peste 20 de ani. Important este să respecți mediul înconjurător, să nu fii gălăgios și să faci curat după. Este foarte important să știi că toate tipurile de droguri sunt ilegale în Japonia.
  • Tokyo nu este lipsit de discriminare. Japonezii discriminează străinii exact la fel cum trăiesc - în mod discret. Cel mai probabil, ca europeni, nu vei avea parte de negativism, mai ales persoanele din Africa și Asia de Sud-Est sunt cele care pot experimenta o formă a discriminării. Nu există nicio lege împotriva relațiilor între persoane de același sex, dar la metrou dimineața sunt prevăzute vagoane separate pentru femei, deoarece acestea sunt adesea hărțuite.
AMI MÉG ÉRDEKELHET