A jeges kávé a nyár slágere – íme 5 recept, ha otthon készítenéd el!

A kánikulában a forró kávé sokszor nem tűnik szerencsés választásnak - ám van megoldás! Mutatjuk is!

Fotó: Pixabay

Öt különleges italt ajánlunk a világ minden tájáról! A kifejezetten jeges, hűsítő kávés italokat mutatjuk meg, amiket ráadásul otthon is egyszerűen és gyorsan elkészíthetsz az alábbi receptek alapján.

Espresso Martini

Fotó: Shutterstock

Az espresso martini tökéletes esti kezdő koktél, ugyanis nemcsak friss kávé, de kávélikőr is van benne. Az alábbi hideg hozzávalókat kicsit össze kell rázni egy shakerben és kész is!

  • 50 ml vodka
  • 30 ml kávélikőr
  • 10 ml cukorszirup
  • 25 ml friss eszpresszó

Affogato

Fotó: Shutterstock

Nagyon egyszerű hideg kávés ital, amit természetesen az olaszok találtak ki: egy gombóc vanília gelatóra folyass rá egy dupla eszpresszót. Így egy hűs, kényeztető desszertet kapsz, ami éppen elég koffeinnel tölt fel.

Frappé

Fotó: Shutterstock

A Görögországban népszerű italhoz készíts instant kávéból és tejporból egy hosszú kávét, dobálj bele jó sok jeget, ihatod édesen, ízesítőkkel (vanília, karamell, kardamom) vagy natúran is.

Cold brew tonic

Fotó: Shutterstock

Ez a hideg ital az Egyesült Államokból indult – sokkal enyhébb íze van, mint a főtt kávénak, legjobban a híg americanóra hasonlít . A cold brew koncentrátumra (hidegen áztatott kávéital) hideg tonicot öntenek, majd jó sok jégkockát tesznek bele. A szénsav emeli a koffein hatását és erősebb lesz a kávéd, mintha tejjel innád.

Narancsos Espresso Tonic

Fotó: Shutterstock

Ez az új, gyümölcsös változat abban tér el a jobban ismert cold brew tonic-tól, hogy főzött eszpresszót használnak hozzá, és a tonic mellett még kerül a hűs italba frissen préselt narancslé is. Különleges ízkombináció, amit érdemes kipróbálnod!

AMI MÉG ÉRDEKELHET