Să facem o lampă din miere: excelentă pentru camping și în timpul penelor de curent

Cu smartphone-ul mereu la îndemână, putem transforma în câteva secunde mierea într-o lampă. Trucul ne ajută în orice situație dificilă.

Foto: Unsplash


Se poate întâmpla să nu existe curent electric în apropiere. Poate fi o întrerupere de curent în casă sau într-un camping în sălbăticie. Nicio problemă însă, mulțumită oamenilor de pe reddit, dacă avem miere la îndemână. Dacă știm că vom avea nevoie de ea la sfârșitul zilei, să cumpărăm o sticlă de la ultimul magazin, înainte de căderea nopții.

Este important să cumpărăm miere îmbuteliată, deoarece trucul de mai jos funcționează doar cu aceasta. Dacă avem o ceașcă plină, avem nevoie doar de telefonul nostru, așa cum se poate vedea în imaginile de mai jos.

Foto: Reddit

Lanterna telefonului mobil este o sursă de lumină cu LED-uri punctiforme, adică deși este suficient de strălucitoare, nu are o răspândire mare și trebuie îndreptată întotdeauna spre locul pe care dorim să-l iluminăm. Cu lampa completată cu miere, acest lucru nu va mai fi necesar, deoarece sticla și lichidul gros răspândesc suficient lumina, astfel încât să pară că avem o lampă de podea în mijlocul încăperii (cortului).

Simplu, dar grozav!
AMI MÉG ÉRDEKELHET