Ha a színek valóban hatással vannak a jókedélyünkre, akkor kitűnően érzed majd magad ezeken a településeken

Íme, néhány város, amelynek színkódja beleégett a retinánkba!

Fotó: Shutterstock

Megpillantunk egy színárnyalatot, és beugrik egy képkocka régmúlt nyaralásainkból. Nem csoda, hiszen bizonyos helyeket jellegzetes színeik legalább annyira meghatároznak, mint az ott található nevezetességek.

Piros – Marrákes, Marokkó

Fotó: Shutterstock

Marokkó egyik legjelentősebb királyi városa, a vörösbe burkolózó Marrákes magával ragadó hangulata az Ezeregyéjszaka meséinek világát idézi. A szűk utcácskákat mindenütt vörös épületek szegélyezik, az intenzív szín a szikrázó napsütésben és a naplementében egyaránt kellemes látványt nyújt.

Sárga – Versailles, Franciaország

Fotó: Shutterstock

A versailles-i sárga fogalommá vált a képzőművészetben. A kastély megálmodója, XIV. Lajos Napkirálynak nevezte magát, így a palota homlokzatának minden négyzetcentimétere stílusosan a napsárga intenzív okkeres árnyalatait viseli.

​Rózsaszín – Dzsaipur, India

Fotó: Shutterstock

Az indiai Aranyháromszög egyik legfontosabb városának épületeit 1876-ban festették rózsaszínre Viktória királynő férje, Albert herceg látogatására készülve. Az észak-indiai Rádzsasztán tartomány erődökkel körülvett városa azóta is terrakotta rózsaszínben pompázik.

Albastru – Júzcar, Spanyolország

Fotó: Pixabay

A dél-spanyolországi Málaga tartományban található kisváros házait a Hupikék Törpikék című mozifilm promóciós kampányának keretein belül festették kékre 2011-ben. Az ideiglenesnek szánt húzás azonban annyi turistát vonzott, hogy a helyiek megszavazták, hogy maradjon a jellegzetes árnyalat.

Színpompás – Fokváros, Dél-Afrika

Fotó: Unsplash

A Fokvárosban található Bo-Kaap városnegyed a macskaköves utcácskákat szegélyező, a szivárvány szinte minden színében pompázó házairól híres. A holland gyarmatosítók eredetileg rabszolgaszállásokat építtettek ide, a ma már főleg muszlim közösség tagjai később megvásárolták a házakat, amelyeket szabadságuk jeléül élénk színűre festettek.

AMI MÉG ÉRDEKELHET