Mașina de călătorie ideală: noul Volkswagen ID. Buzz electric

Volkswagen a prezentat în Hamburg în premieră mondială noile ID. Buzz și ID. Buzz Cargo.

Cu prima serie de microbuze și van-uri Transporter propulsate exclusiv electric din Europa, Volkswagen oferă o nouă soluție pentru mobilitatea sustenabilă. Ediția complet electrică a legendarului microbuz a fost regândită și redesenată. Interiorul spațios și versatil impresionează prin schema de culori, materialele sustenabile și ideile ingenioase.

Din punct de vedere tehnic, modelul ID. Buzz se bazează pe configurația electrică a concernului. Prima platformă de serie mare la nivel mondial scalabilă pentru mașini complet electrice reprezintă baza pentru diversele modele și segmente ale mărcii. Arhitectura sa permite o dezvoltare evolutivă a software-ului și tehnologiei, de care pot beneficia atât modelele noi, precum ID. Buzz, cât și modele deja livrate, prin actualizări Over-the-Air.

În modelele ID. Buzz și ID. Buzz Cargo există ca standard sistemul local de avertizare "Car2X", care utilizează semnalele altor autovehicule și ale infrastructurii rutiere pentru a identifica pericolele în timp real. Există de asemenea în versiunea standard asistentul pentru frânare de urgență "Front Assist", iar în microbuz, asistentul pentru menținerea benzii "Lane Assist". Prin noul software, și funcții de asistență noi sunt integrate în familia ID: opțional este disponibil sistemul "Travel Assist cu mass location data", care permite deplasarea parțial automatizată pe întreaga plajă de viteze și, pentru prima dată, schimbarea asistată a benzilor pe autostradă. Funcția de memorie pentru intrarea automatizată în parcare, pe un traseu memorat anterior, este de asemenea nouă.

La nivel european, ID. Buzz și ID. Buzz Cargo sunt lansate cu o baterie de 77 kWh (capacitate energetică brută: 82 kWh). Bateria alimentează un motor electric de 201 CP, care - la fel ca mai vechiul motor boxer la modelul T1 - propulsează puntea spate. Datorită bateriei integrate în profunzime în podeaua de tip sandwich și propulsorul electric ușor, rezultă o repartizare optimă a greutății și un centru de greutate coborât al autovehiculului. Ambii factori optimizează manevrabilitatea și agilitatea. Bateria litiu-ion poate fi încărcată la stații Wallbox și puncte de încărcare publice cu curent alternativ de 11 kW (CA). Cu o mufă CCS la o stație de încărcare rapidă CC (curent continuu), capacitatea de încărcare crește până la 170 kW, bateria fiind astfel încărcată în 30 de minute de la 5 la 80 de procente.

Modelul ID. Buzz și modelul ID. Buzz Cargo sunt caracterizate prin ampatamentul lung, de 2.988 mm; această valoare este echivalentă cu cea a modelului actual T6.1. Lungimea ambelor versiuni este de 4.712 mm. Prin ampatamentul foarte mare raportat la lungimea totală, amprenta autovehiculului este exploatată optim. În ambientul relaxat, prietenos al versiunii microbuz, cinci persoane dispun de spațiu suficient pentru călătorii și pentru bagajele lor (volum de 1.121 de litri). La rabatarea celui de-al doilea rând de scaune, volumul de încărcare crește până la 2.205. La alegere, două sau trei locuri în față și un perete despărțitor spre spațiul de încărcare de 3.900 litri definesc modelul ID. Buzz Cargo. Modelul Transporter cu zero emisii poate prelua transversal doi europaleți încărcați.

ID. Buzz va fi disponibil în șapte culori uni și patru în două nuanțe. Culorile corespund vopselei exterioare și sunt reflectate opțional în tapițeria scaunelor, panoul de bord și decorul interior al portierelor. Iluminarea ambientală este disponibilă opțional cu până la 30 de nuanțe. Atenția la detalii în noul model este de asemenea evidentă și într-un număr de motive specifice mărcii care decorează interiorul în diverse locuri. Marea majoritate sunt descoperite la o a doua vedere - chiar și caracteristici funcționale și inteligente, precum un deschizător de sticle și o racletă pentru parbriz.

ID. Buzz și ID. Buzz Cargo vor ajunge pe piețele din primele țări europene în toamna acestui an; demararea vânzării prealabile este planificată deja pentru luna mai.

AMI MÉG ÉRDEKELHET