5 orașe europene perfecte pentru plajă și în luna decembrie

Încet-încet sosește iarna și, în ciuda vremii relativ bune, cu siguranță nu vom scăpa de frigul ascuțit din decembrie.

Foto: Getty Images

Din fericire există orașe europene unde nici acum nu scade temperatura foarte mult. Vă prezentăm cinci dintre ele.

Lisabona

Foto: Wikimedia

Cu 226 de zile însorite pe an și o temperatură medie apropiată de 20 de grade la sfârșitul anului, Portugalia este destinația perfectă pentru cei care doresc să scape de vremea sumbră. Soare, mâncare excelentă, plaje nealterate și multă cultură îi așteaptă pe vizitatori. Capitala Portugaliei și regiunea Cascais din jur este însorită pe tot parcursul anului: temperatura medie este de 17 grade Celsius până la Revelion, iar temperatura medie a apei: 19 grade Celsius

Cea mai bună plajă din apropiere:Praia do Tamariz, Estoril.

Tirana

Foto: Unsplash

Capitala Albaniei este renumită pentru arhitectura sa colorată, incluzând atracțiile din epoca otomană și comunistă. Temperatura medie este în jur de 17 grade în noiembrie, iar în decembrie termometrul arată o temperatură de vârf de 15 grade Celsius. Soarele însă este garantat, iar temperatura medie a apei mării în această perioadă este de 15 grade Celsius, așa că cei mai curajoși se pot chiar scălda.

Una dintre cele mai bune plaje din apropiere: Durrësit, orașul Durrës.

La Valletta

Foto: Pexels

Dacă lumina soarelui este într-adevăr prioritatea, atunci micuța capitală a Maltei, Valletta, este cea mai bună alegere. Malta are peste 230 de zile însorite pe an (un procentaj de 63%) și o temperatură medie exterioară maximă de 19 grade Celsius în lunile noiembrie și decembrie. Temperatura medie a mării este de aproximativ 20 de grade Celsius până în decembrie, ceea ce face din Malta o destinație ideală pentru cei care doresc să se bucure de înotul în mare până de Anul Nou.

Cea mai bună plajă din apropiere: St. Elmo Bay, Valletta.

Roma

Foto: Tibidabo Beach

Deși avem tendința de a considera capitala Italiei drept o destinație urbană, putem ajunge la plajă în mai puțin de o oră. Există o mulțime de plaje locale frumoase din care putem alege și chiar putem face baie în apa cu o temperatură medie de 21 de grade Celsius chiar și în decembrie. În plus, temperatura mării este de așteptat să fie mai caldă decât cea a aerului. Așa că, dacă ne dorim un city-break combinat cu scăldat, Roma poate fi o alegere excelentă. Temperatura medie maximă exterioară în noiembrie și decembrie: 15 grade Celsius.

Cea mai bună plajă din apropiere: Tibidabo Beach, Ostia.

Atena

Foto: Wikimedia

Atena este un alt loc clasic unde apa mării este mai caldă decât cea a aerului. Pe lângă atracțiile istorice și ruinele grecești, în afara orașului există multe plaje publice, care completează perfect vizitarea orașului. Dintre cele cinci capitale incluse pe listă, aici s-au înregistrat cele mai multe zile însorite: în 2020 au fost 268, adică un procent de aproape 75%. Temperatura medie maximă exterioară în noiembrie și decembrie ete de 17 grade Celsius, iar temperatura medie a apei: 20 grade Celsius

Cea mai bună plajă din apropiere: Glyfada Beach, Glyfada.

AMI MÉG ÉRDEKELHET