Sportra fel – interaktív olimpiai kiállítás Budapesten

A Világraszóló Bajnokaink című kiállítás október 10-ig látogatható a budapesti Millenáris Parkban.

Az interaktív, folyamatosan megújuló rendezvény emléket állít bajnokainknak és a korábbi olimpiákon szerzett 177 magyar aranyéremnek.

A Világraszóló Bajnokaink azért is különleges, mert eddig még soha nem mutatták be egy térben az olimpiák magyar eredményeit, kivételes bajnokait, és a legsikeresebb magyar olimpiai sportágak győzteseinek ereklyéit. A rendhagyó tárlaton a kiállított aranyérmek mellett helyet kap az '52-es olimpia vízilabda döntőjének labdája, Kolonics György hajója, vagy az '56-os olimpia legendás magyar szurkolói zászlója, melyet korábban ritkán láthatott a közönség.

A nyári, téli, paralimpiai és szellemi olimpiák legfontosabb pillanatai újra megelevenednek a Millenáris Üvegcsarnokának képernyőin, a digitális adatbázisban igazi ritkaságok, sporttörténeti csemegék után kutathatnak a rajongók.

A legaktívabbakat sport tematikájú szabadulószoba mellett fizikai és szellemi kihívások várják a Bajnok Akadémián.

Hétről hétre más-más különleges sportolói relikviával készülnek a kiállítás szervezői:

  • Július 27. – augusztus 22.: Keleti Ágnes 5 aranyérme
  • Augusztus. 24. – szeptember 12.: Rövidpályás gyorskorcsolyázók 4 aranyérme
  • Szeptember 14.: 16 vízilabdás aranyérem: Biros Péter (3 arany), Gergely István, Varga Tamás, Madaras Norbert (Athén, Peking 2-2 arany), Fodor Rajmund (Sydney, Athén 2 arany), Marcz Tamás, Székely Bulcsú (Sydney 1-1 arany), Vári Attila (Athén 1 arany), Varga Dénes, Hosnyánszky Norbert (Peking 1-1 arany)
  • Szeptember 21 .– szeptember 26.: Papp László 3 aranyérme
  • Szeptember 28. – október 3.: Magyar zászló közel 200 magyar olimpiai bajnok aláírásával
  • Október 5-10.: Hajós Alfréd 2 aranyérme 1896-ból
AMI MÉG ÉRDEKELHET