Jövőre már a turistaosztályon is alvókabinban pihenhetünk!

Eddig csak a business class utasainak adatott meg az a lehetőség, hogy ne csak döntött ülésben, hanem teljesen elnyújtózva aludjanak egy hosszú repülőút alatt.

Fotó: Air New Zealand

Az Air New Zealand 2024-ben bevezeti a turistaosztályon is az ágyakat. Égi fészek, vagyis Skynest a neve azoknak az alvókabinoknak, amelyeket az új-zélandi légitársaság extra szolgáltatásként nyújt majd a turista osztályon utazóknak. Ezek az emeletes ágyak, pontosabban fülkék, a széles, nagy utasszállítókon lesznek elérhetőek és csak a nagyon hosszú tengerentúli járatokon. A megrendelt új Boeing Dreamlinerek már eleve ilyen felszereltséggel érkeznek majd az Air New Zealand flottájába.

Fotó: Air New Zealand

Az Air New Zealand felméréseiben nagy igény mutatkozott a pihenésre a turista osztályon. Ezek az új fekvőhelyek nem az utazási helyek lesznek, vagyis az utasoknak ugyanúgy ülésben kell helyet foglalniuk, de igénybe vehetik a hat ágy egyikét, ha azok nem foglaltak már. Az éjszakai járatokon nemcsak az új ágyak gondoskodnak majd a jó alvásról, hiszen este könnyű ételeket és nyugtató teákat szolgálnak fel, ilyenkor a belső világítás is pihentető tónusú és erősségű lesz, valamint meditatív médiatartalmakat nyújtanak a monitorokon „Zentertainment" (zen+ szórakozás) néven.

A fenntarthatóság fontos szempont volt az új repülőgépek kialakításakor.

A tervekben már modern textilek szerepelnek, amelyek az állati eredetű bőr alternatívái. Ezzel egyébként egy kilogrammal könnyebb lesz egy ülés a Business Premier és Premium Economy osztályokon, a kisebb súly pedig csökkenti a repülőgép szén-dioxid-kibocsátását.

AMI MÉG ÉRDEKELHET