Profi utazók szerint így kerülhetjük el a bosszúságokat a repülés során

Íme, az 5 leggyakoribb hiba, amit az utasok elkövetnek repülés során.

Fotó: Shutterstock

Az Insider újságírói rengeteget utaznak van, hogy fapados társaságokat választanak, de előfordul az is, hogy luxuskategóriás légitársaságok gépeivel szállnak fel. Szerintük ezt az öt hibát követik el leggyakrabban az utasok.


Érkezzünk időben

A legtöbben igyekszünk legalább 1,5 órával az indulás előtt megérkezni a terminálokhoz, de sok repülőtér minimum 3 órával a gép indulása előtti érkezést javasol. Ennek persze megvan az oka: előfordulhat, hogy problémákba ütközünk a bejelentkezésnél, a biztonsági ellenőrzésnél, de az is megeshet, hogy elveszítjük egyik csomagunkat, vagy sokkal több időbe telik eljutni az adott kapuhoz, mint amire számítottunk. Azért, hogy ne kelljen kétszer megvenni a jegyet, mindenképpen figyeljünk arra, hogy elegendő időnk legyen mindenre.

Megfelelő csomag

Fotó: Shutterstock

A légitársaságoknál szigorú szabályok kötik meg az utastérbe felvihető bőröndök méretét. Annál jobban viszont talán semmi nem tudja elrontani a nyaralást, amikor az egy 100 eurós büntetéssel kezdődik. Sokan a poggyászok súlyára sem figyelnek eléggé, ami szintén büntetésbe torkollhat.

Emellett a biztonsági személyzet szigorú a fedélzetre vihető folyadékok tekintetében.

A legtöbben belefutottunk már abba, hogy hátra kellett hagynunk kedvenc tusfürdőnket, netalántán egy ennél is értékesebb parfümöt. A csalódások elkerülése végett jelenleg még igyekezzünk figyelni arra, hogy mennyit vihetünk magunkkal a repülőre.

Kényelmes cipő, kevés ékszer

Fotó: Unsplash

Gondoljunk bele, hogy a repülőtereken valószínűleg fel kell majd emelni a bőröndünket az út során, minden bizonnyal lépcsőznünk is kell, és az is lehetséges, hogy le kell vennünk a cipőket a biztonsági ellenőrzés alatt. Emiatt érdemes a cipők szépsége helyett praktikusságukra gondolnunk mielőtt elindulunk. Továbbá, ahhoz, hogy felszálljunk majd a gépre, először túl kell jutnunk a különböző biztonsági ellenőrzéseken. Ám rengeteg ember nem gondol bele, hogy mennyi macerával jár fel- és levenni az ékszereket és hogy ezzel mennyire fel tudják tartani a sorokat. Az utazáshoz ezért maximum egy övet, esetleg egy pár fülbevalót viseljünk, hogy ne nehezítsük meg saját, illetve mások életét. Korábban már írtunk arról, hogyan érdemes öltözni egy repülőúthoz.

AMI MÉG ÉRDEKELHET