Saint-Tropez, perla Rivierei franceze

De peste o sută de ani, Saint-Tropez este o stațiune legendară pentru cei care caută lux și eleganță.

Foto: Unsplash

Marea Mediterană strălucind în o mie de nuanțe de albastru, abundența obiectivelor istorice și artistice și, desigur, multitudinea de vedete internaționale care se relaxează aici conferă orașului o atmosferă aparte care atrage turiști din întreaga lume.

Foto: Unsplash

Saint-Tropez este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase locuri din Franța, cu plaje cu nisip, soare, mare limpede cristalină și o atmosferă mediteraneană veselă. Fâșia pitorească de coastă, Côte d’Azur – adică Coasta de Azur – poartă numele albastrului adânc al Mediteranei.

Foto: Pixabay

În cazul unei vacanțe la Saint-Tropez, toată lumea se gândește la lux, dar hotelurile de cinci stele, plajele private și restaurantele de lux se îmbină în viața de zi cu zi a orașului cu o naturalețe ca nicăieri în lume.

Orașul vechi 

Foto: Shutterstock

Fostul sat de pescari și-a primit numele de la abația Sf. Victor din Marsilia, în secolul al XI-lea, când s-a construit aici o capelă numită San Torpes. Orașul vechi cunoscut sub denumirea La Pouche evocă farmecul lumii vechi, cu casele sale în culori pastelate, fiind cea mai frumoasă parte din Saint-Tropez. Zona adiacentă cu portul Vieux Port este centrul istoric al orașului, plină acum cu terase de cafenele, buticuri și piețe tradiționale în aer liber. Perla cartierului este biserica cu clopotniță Notre-Dame de l'Assomption, construită în secolul al XVIII-lea în stil baroc italian.

Citadela

Foto: Shutterstock

Cetatea de deasupra orașului, Citadelle de Saint-Tropez, a fost construită în secolul al XVI-lea. Într-unul dintre piețele fortului se află Muzeul Maritim, adică Musée d’Histoire Maritime, găzduit de una dintre închisorile citadelei. Bastioanele muzeului oferă vederi magnifice asupra golfului și muntelui Masiff des Maures din fundal.

Plaja Pampelonne 

Fot: Unsplash

Pampelonne este regina coastelor franceze, unde cei care doresc să se relaxeze sunt așteptați de un nisip fin alb și o mare turcoaz strălucitoare. Situat într-un golf frumos și protejat, plaja lungă de peste cinci kilometri aparține de fapt satului Ramatuelle din apropiere. Încă din secolul al XIX-lea a devenit populară printre artiști. Fiind înconjurată de munți, vântul aproape niciodată nu bate puternic. Plaja oferă servicii de top și condiții idilice pentru relaxare, înot și sporturi nautice.

Foto: Pixabay

AMI MÉG ÉRDEKELHET