7 sfaturi pentru a călători confortabil cu avionul

Ce putem face ca zborurile lungi să nu fie incomode?

Când vine vorba despre călătorii lungi, transatlantice, toată lumea își amintește un inconvenient diferit, unii suferă de balonare, alții de umflături, crampe sau dureri de spate, și încă nu am vorbit despre dureri de cap sau de spate... Este oare posibil să evităm aceste neplăceri? Categoric da!

Întărirea imunității

Întâlnim o mulțime de agenți patogeni la aeroport, în autobuzele de tranzit și în timpul zborului, iar călătoria este întotdeauna stresantă, făcându-ne și mai receptivi la infecții. Să ne întărim sistemul imunitar înainte de un zbor lung, să luăm mai multe vitamine cu săptămâni înainte de călătorie și să fim atenți la aportul crescut de vitamina B, vitamina D, vitamina C și acizi grași Omega.

Să bem multă apă!

Aerul din avion este foarte uscat și trebuie să bem mult pentru a împiedica uscarea mucoaselor. Agenții patogeni aderă foarte ușor la membranele mucoase uscate. Aportul adecvat de lichide este, de asemenea, bun pentru metabolism și previne și crampele musculare. Adică să avem întotdeauna la noi o sticlă sau un recipient reîncărcabil.

În loc de alcool...

Foto: Shutterstock

Mulți oameni beau alcool în avion pentru a se relaxa, dar s-ar putea să nu fie cea mai bună metodă pentru a adormi ușor. Magneziul are un efect mult mai bun asupra organismului, prevenind și crampele musculare. Dacă zburăm peste mai multe fusuri orare, atunci putem ajuta somnul cu melatonină naturală – aceasta fiind eficientă și în depășirea diferențelor de fus orar.

Ce să punem în geanta de mână?

Întotdeauna să avem la noi un supliment alimentar sau bomboane cu ghimbir, eventual ghimbir confiat – ajută digestia, inhibă balonarea și întărește sistemul imunitar. În geantă să mai ajungă spray nazal salin, picături pentru ochi uscați și balsam de buze.

Ciorapi speciali

Dacă deseori ne dor vasele de sânge de la picioare și simțim că ne pulsează sângele sau că avem dureri în timpul unei șederi lungi în avion, să cumpărăm șosete de compresie – zborul va fi mult mai confortabil și mai sigur, deoarece putem reduce riscul de tromboză.

Să ne plimbăm!

Foto: Pexels

Daunele unei șederi lungi pe scaun sunt exacerbate de schimbarea presiunii aerului din avion și de scaunele mici și strâmte. Așa că să ne ridicăm cel puțin 5 minute pe oră, să ne întindem, să facem exerciții pentru gât, astfel încât articulațiile să aibă mai puține șanse de amorțire.

Să mâncăm în mod inteligent!

Meniurile și bufetele companiilor aeriene nu sunt renumite că ar fi prea sănătoase, de obicei oferă gustări conservate, cu pâine albă, orez simplu sau paste pe lângă felurile principale – pe scurt, ne va fi din nou foame în curând. Mai degrabă să luăm cu noi o gustare ușor de digerat, dar hrănitoare și sănătoasă: mixul de nuci și stafide sau migdalele naturale, nucile, chipsurile de alge marine, rondelele de ovăz și cerealele extrudate sunt perfecte. Să nu mâncăm alimente foarte sărate în avion pentru că mențin apa în organism.

AMI MÉG ÉRDEKELHET