Megfizethető mediterrán vakáció – irány Spanyolország!

Ha előszezonban akarsz nyaralni, érdemes a spanyol szigetekben gondolkodnod.

Fotó: Shutterstock

Május végén, június elején a Spanyolországhoz tartozó szigeteken már jó az idő, még nincs tömeg, miközben rendszeresek a repülőjáratok, könnyebb szállást találni és valószínűleg olcsóbb is, mint pár héttel később. Segítünk eligazodni!

Tenerife

Fotó: Shutterstock

Tenerife nagy sziget, ahol válaszhatsz nagyon nyugodt települést, mint Los Cristianos, ha pedig pörgősebb helyet szeretnél, akkor Las Americast vagy a sziget fővárosát, Santa Cruz de Tenerifét érdemes megnézned. Ha szeretnél vulkanikus, fekete homokos tengerpartot látni és kipróbálni, akkor Tenerifén is találhatsz bőven ilyet. A szigeten magasodik a Teide, aminek csúcsát ősztől nyár elejéig hó borítja, tehát még az is belefér, hogy délelőtt napfürdőzöl a parton, majd másfél órás autózás után felérhetsz a 3718 méter magas hegyre. A csúcson felvonó is működik, ami felvisz a vulkán legmagasabb pontjára.

Tenerifére már májusban is erős napfényvédővel kell készülni!

Mallorca

Fotó: Shutterstock

Mallorca fővárosa Palma de Mallorca pezsgő metropolisz, ahol a sziget egymilliós lakosságának a fele él. Ha Mallorcára érkezel, érdemes autót bérelni és bejárni a sziget településeit és kipróbálni a legszebb strandokat: Alcúdia, Valldemossa, Deia, Artá és Petra kihagyhatatlan. Akkor sem jársz rosszul, ha Palmában maradsz, mert csodás a tengerpart, és május végén és június elején még nyugodt is, tömegre maximum hétvégén kell számítani.

Cabrera

Fotó: Tommie Hansen/Wikimedia

Ha meghittségre, nyugalomra és a természet közelségére vágysz, és szeretnél kirándulni a délelőtti vagy délutáni órákban, akkor Cabrera tökéletes választás.

Az alig 19 négyzetkilométeres sziget Mallorca déli partjainál található és rendkívül mozgalmas a múltja.

Ennek megfelelően számos látványos emlékkel is találkozhat az idelátogató: például mára lakatlan 14. században épült falvakkal, egy erődtorony romjaival, egy tengeri temetővel és a Punta de Anciola-fok világítótornyával. A partra vidd magaddal a búvárfelszerelésedet is, mert a környező öblöket nagyon szeretik a teknősök, delfinek és színpompás trópusi halfajok is.

Ibiza 

Fotó: Shutterstock

Európa buliszigetén a főszezont a legnagyobb klubok megnyitásától számítják, ezért júliusban és augusztusban hatalmas a tömeg és nehéz jó áron, szép szállást találni, május végén vagy június elején azonban még nem szöknek az egekbe az árak, és a sziget hangulata is más. Ibizát ugyanis a közeli Formenterával együtt Islas Pitiusas néven emlegetik, ami „fenyves szigeteket” jelent. Nevéhez hűen Ibizán tényleg rengeteg a fenyőfa, a Baleár-szigetek közül itt a legnagyobb az erdők aránya, tehát, ha vonz a zöld és a szép, homokos tengerpartok, akkor jó választás Ibiza. Ha egynapos kirándulásokat szeretnél, akkor a közeli szigetekre hajózz át egyéni hajóbérléssel: Formentera és Es Vedra egészen biztosan tetszeni fog, és lehet, hogy az előszezonban egy turistával sem találkozol.

Menorca

Fotó: Shutterstock

A szintén a Baleár-szigetekhez tartozó Menorca sokkal kevésbé ismert és zsúfolt, mint Mallorca. A közepes nagyságú szigeten mindössze 95 ezer ember él, ők is szinte mind a turizmusból, úgyhogy nagyon örülnek, ha már májusban megérkeznek az első nyaralók. A sziget méretéhez képest nagyon nagy a strandválaszték – a legszebbek közülük a sziget déli partjainál találhatóak, ráadásul ezek a kevésbé szelesek is.

A szél egyébként egész évben jellemző, nyáron ez teszi elviselhetővé a klímát.


AMI MÉG ÉRDEKELHET