A krokodilhús visszakerült az ausztrál gasztronómiába

Ausztrália északi vidékén ismét szaporodnak a krokodilok, a faj már nem veszélyeztetett, így újra vadásszák és fogyasztják a húsát.

Fotó: Shutterstock

A krokodilhús inkább értékes csemege Ausztráliában, mint mindennapi étel, egyelőre nem olyan elterjedt, mint a kenguru- vagy emuhús, de a helyiek egyre jobban szeretik. A kenguruhús elérhető a csúcskategóriás éttermekben, csemegeboltokban és néhány szupermarketben is, és a kenguruburger, a -saslik és az egészben megsütött krokodil ugyanolyan népszerű, mint a modern konyha remekei.

Fotó: Shutterstock

l

A krokodilhús nagyon finom és egészséges, de még a helyieknek is túl drága ahhoz, hogy rendszeresen ezt fogyasszák, legalább egyszer azonban mindenkinek érdemes kipróbálnia! A hús íze lágy, a textúrája egyszerre puha és rugalmas, mint a legtöbb fehér húsnak. Az elkészített krokodilhús omlós, de nem esik úgy szét, mint a hal, és az ízében ott van a tengerek íze, azaz hasonlít a tengeri herkentyűkre is. Továbbá alacsony a zsírtartalma és fehérjében gazdag.

Ausztrália a világ krokodilhús-kereskedelmének 60%-át adja, Kína pedig a legnagyobb felvásárló, hiszen az ínyencséget speciális kínai fogásokhoz és gyógylevesekhez használják.

AMI MÉG ÉRDEKELHET