​Az UNTOLD bekerült a világ 10 legjobb fesztiválja közé

A neves DJ Mag kiadvány által kiadott top 100-as listára két romániai és két magyarországi fesztivál fért fel.

Fotó: UNTOLD

A brit DJ Mag elektronikus zenei magazin három év szünet után ismét közzétette a világ legjobb fesztiváljainak rangsorát – a korábbiaktól eltérően 50-es helyett immár 100-as listát állítottak össze, amelyen a kolozsvári UNTOLD a 9. , a budapesti Sziget pedig a 25. helyen végzett.

Fotó: Sziget

Több mint 100 ezer rajongó voksolt a Top 100 Festivals listára 2022. október 5-26. között. Az első helyen a belgiumi Tomorrowland végzett, míg a kolozsvári UNTOLD a kilencedik lett, olyan neves és bejáratott eseményeket megelőzve, mint a Burning Man, Lollapalooza, Parookaville, Mysteryland vagy éppen a 25. helyen záró budapesti Sziget Fesztivál. Romániából és Magyarországról is további egy-egy fesztivál került fel a listára: a Balaton Sound a 28. lett, míg Európa legnagyobb tengerparti fesztiválja, a konstancai Neversea az 51.

Fotó: Neversea

Mind a négy fesztivál visszatér az idén is. Az UNTOLD augusztus 3-6. között várja majd a rajongókat –többek között az Imagine Dragons és Armin van Buuren is fellép majd. Az ötödik Neversea fesztivált július 6-9. között rendezik Konstancán. A Sziget idén augusztus 10-15. között tér vissza: az Imagine Dragons Budapesten is koncertezik majd, de érkezik majd Billie Eilish és David Guaetta is. Armin van Buuren a június 28-július 1. közötti Balaton Sound nagyszínpadán is látható és hallható lesz Zamárdiban.

​Top 10 fesztivál 2022-ben

Fotó: UNTOLD

  1. Tomorrowland, Belgium
  2. Ultra Music Festival, Egyesült Államok
  3. EDC Las Vegas, Egyesült Államok
  4. Creamfields North, Nagy-Britannia
  5. Exit, Szerbia
  6. Glastonbury, Nagy-Britannia
  7. Awakenings, Hollandia
  8. Coachella, Egyesült Államok
  9. UNTOLD, Románia
  10. Sunburn, India
A 100-as lista itt található.

AMI MÉG ÉRDEKELHET