O vacanță împreună cu toată familia? Sfaturi utile pentru o călătorie reușită!

Copii, părinți și bunici – nu este ușor să combini nevoile celor trei generații într-o călătorie, dar nici nu este imposibil!

Foto: Shutterstock

Uneori, câteva zile de vacanță împreună cu toată familia sunt suficiente pentru a dezamorsa conflictele și tensiunile. O vacanță cu mai multe generații îi ajută pe cei mici să dezvolte o legătură cu bunicii și vom avea parte de o mulțime de experiențe comune speciale. Așadar, cel mai bine este să fii pregătit – să vedem cum.

Planificarea 

Fotó: Shutterstock

Să-i implici pe toți în planificare încă de la început: ai nevoie de contribuția tuturor pentru a te asigura că întreaga familie este fericită în vacanță. Ar trebui să existe un organizator principal care să rezerve cazarea, să verifice orarele de zbor, să găsească transferurile de la aeroport etc., dar și ceilalți pot căuta cazare, excursii și activități. Să creezi un grup de chat cu familia pentru ca toată lumea să poată vedea ce se întâmplă - astfel încât să puteți afla la timp că parcul tematic este minunat pentru copii, dar nu la fel de minunat pentru bunici...

Este important să nu supra-organizați: accentul să fie pus pe experiențele comune, pe relaxare.

Nu trebuie neapărat să încercați fiecare restaurant, să vizitați fiecare monument. Ați putea chiar să vă despărțiți pentru o zi, cu o parte a familiei mergând la un parc de aventură și cealaltă jumătate la, să zicem, o galerie de artă.

Costuri și cazare

Fotó: Shutterstock

Trebuie să discutați din timp despre costuri, cu ce buget călătoriți, ce tip de cazare aveți în vedere, ce fel de pensiune sunteți dispuși să plătiți sau preferați să vă gătiți singuri într-o vilă spațioasă pe plajă? Același lucru este valabil și pentru costurile de călătorie și de program.

Atunci când căutați cazare, ar trebui să luați în considerare și ritmul vieții fiecărui membru al familiei.

Persoanele în vârstă tind să se culce devreme și să se trezească devreme, iar adolescenții tind să se culce târziu și să se trezească târziu - este important să vă asigurați că toată lumea are parte de o vacanță relaxantă. Navele de croazieră și marile stațiuni, de exemplu, sunt excelente pentru vacanțe cu mai multe generații, deoarece puteți fi într-un singur loc, dar toată lumea poate găsi ceva distractiv de făcut.

Adaptare și comunicare 

Fotó: Shutterstock

Vacanța poate fi o perioadă aglomerată atunci când călătoriți cu copii mici. Uneori, bineînțeles, bunicii vor prelua locul părinților, dar să nu presupui că ei vor doar să aibă grijă de copii. Respectați obiceiurile și rutinele celorlalți și adaptați-vă unul la celălalt. Unii iau micul dejun la ora 6 dimineața, alții nu se ridică din pat până la 11 dimineața. În astfel de cazuri, cel mai bine este ca toată lumea să se adapteze un pic la ceilalți prin organizarea unui program comun.

Dacă avem o problemă sau o cerere, să nu fim subtili, mai bine să comunicăm direct.

Multe resentimente și conflicte pot fi prevenite printr-o comunicare constantă și deschisă. Dacă o vacanță împreună este prea stresantă pentru cineva, oferiți-i intimitate, o zi de singurătate sau orice altceva care îl va face să se simtă mai bine.

AMI MÉG ÉRDEKELHET