Un website care facilitează călătoria persoanelor cu dizabilități

Pentru persoanele cu dizabilități călătoriile pot să devină o adevărată provocare, dar noul website Wheel the World speră să deschidă noi posibilități pentru deplasări cât mai accesibile.


Încă de la înființarea sa în 2018, site-ul Wheel the World a devenit o sursă de informații de încredere pentru persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități care doresc să vadă lumea, iar noul sistem de cartografiere a accesibilității site-ului (AMS) își propune să facă un pas înainte major. Acum, utilizatorii își pot personaliza propriile profiluri, iar site-ul le va asorta cu excursii compatibile - inclusiv locuri de cazare, activități mai scurte și tururi de mai multe zile – care răspund nevoilor lor specifice - în peste 50 de destinații. Aceste detalii pot include accesibilitatea scaunului cu rotile, cerințe specifice de transport și transfer, semnalizare Braille, disponibilitatea echipamentelor adaptive, specificul intrării în clădire, înălțimea patului și nevoile speciale ale camerei.


Foto: Wheel the World

Informațiile sunt colectate prin intermediul unor colaboratori, care vizitează mai mult de 200 de locații și înregistrează informații specifice în aplicația Wheel the World. „Datorită voluntarilor, dispunem de cele mai amănunțite și actualizate informații de accesibilitate", a declarat co-fondatorul companiei, Camilo Navarro. "Marele avantaj pentru călătorii cu dizabilități este că au aceste informații atât de ușor disponibil. Ceea ce în trecut le-ar fi putut lua ore în șir să cerceteze, poate dura acum doar câteva minute".

Foto: Wheel the World

Wheel the World a fost inițiată de un grup de studenți de la Universitatea din California, Berkeley, care au avut ideea după ce au pus împreună bani pentru un scaun cu rotile special, astfel încât prietenul lor, care a rămas tetraplegic după un accident de mașină la vârsta de 18 ani, să li se alăture într-o excursie la Parcul Național Torres del Paine din Chile. De atunci, compania a ajutat mii de călători cu dizabilități din peste 10 țări să viziteze peste 40 de destinații, inclusiv ajutându-i pe cei aflați în scaune cu rotile să se plimbe prin Machu Picchu.

Foto: Wheel the World

Acum, ei speră că noul site va extinde ofertele și mai mult. "Proiectarea site-ului nostru web oferă o experiență de utilizator axată pe nevoile călătorilor noștri și informații extinse pentru a permite persoanelor în vârstă și persoanelor cu dizabilități să călătorească cu încredere", a adăugat un alt co-fondator, Alvaro Silberstein. „Reprezentanții noștri care oferă asistență pentru clienți înțeleg că nevoile acestei comunități sunt esențiale pentru eliminarea barierelor în calea călătoriei."

Wheel the World – Video

www.youtube.com

Accessible Travel - Wheel the World
AMI MÉG ÉRDEKELHET