2024-05-20
Cât te-ar costa zborul cu un avion privat?
Prima sumă de luat în calcul este prețul aeronavei în sine, care, desigur, depinde foarte mult de mărimea și finisajele acesteia. Potrivit Simple Flying, prețul de achiziție al unui astfel de avion poate fi cuprins între 5 milioane de dolari, pentru o aeronavă din segmentul ușor, și până la 110 milioane de dolari, pentru una din categoria de lux suprem. În plus, atunci când deții avionul, costurile anuale sunt, de asemenea, ceva de care trebuie să ții cont. Alimentarea cu combustibil a unui avion te va costa lejer mii sau chiar zeci de mii de dolari, la fel și asigurarea. Închirierea unui hangar pentru a-l depozita este, de asemenea, esențială. Adăugă la această listă întreținerea și salariile unui echipaj de bord și ale piloților, și vei afla rapid că, o dată ce ți-ai cumpărat avionul, te poți aștepta să plătești cel puțin o jumătate de milion de dolari în fiecare an, pe lângă prețul de achiziție.
Dacă dorești să deții un avion, dar să nu plătești prețul integral, poți opta și pentru proprietatea fracționată.
În acest caz, îți împarți avionul privat cu alte persoane, avionul fiind doar 1/16 din el pe numele tău, de exemplu. Și chiar dacă asta înseamnă că va trebui să vă planifici un pic mai bine pentru a decide cine primește avionul și când, înseamnă, de asemenea, că împarți toate aceste costuri cu alte persoane.
Foto: Shutterstock
Nu e necesar să deții o parte dintr-un avion privat pentru a putea zbura cu unul. Închirierea unui avion privat este o modalitate de a zbura cu unul, fără a fi nevoit să plătești pentru el pe tot parcursul anului. În loc să îți rezervi un loc într-un avion obișnuit, treci printr-o agenție, pentru a-ți organiza propriul zbor. Înseamnă că ești cât se poate de flexibil și că ai tot avionul pentru tine.
Bineînțeles, închirierea unui avion nu este ieftină.
În cele mai multe cazuri, se plătește o taxă orară, în funcție de mărimea avionului. Aceasta poate varia de la 2.000 de dolari la peste 12.000 de dolari. Cu toate acestea, în unele cazuri, această opțiune nu este cu mult mai scumpă decât un loc la clasa întâi într-un avion obișnuit - mai ales atunci când călătorești cu un grup (mic) și puteți împărți costurile.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Altă modalitate de a zbura cu un avion privat și, fără îndoială, cel mai puțin costisitor, este să te folosești zborurile „empty leg” (picioare goale). Cunoscute și sub numele de zboruri de repoziționare, acestea sunt zboruri în timpul cărora avionul ar fi în mod normal gol, pentru că pur și simplu se îndreaptă spre următoarea locație rezervată. Mai multe agenții sunt acum specializate în a oferi publicului aceste zboruri. În unele cazuri, avionul se închiriază în întregime, în alte cazuri, se rezervă doar un singur loc.
În general, însă, prețul unui astfel de zbor poate fi cu până la 75% mai mic decât cel al unui zbor charter.
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!